Mainos

USA pehmentelee Rumsfeldin lausuntoa Saksasta

Yhdysvaltain Saksan-suurlähettiläs Dan Coats sanoi tänään, että puolustusministeri Donald Rumsfeld ei ollut puhunut koko hallituksen nimissä verratessaan Saksaa Libyaan ja Kuubaan.

-Presidentti puhuu Yhdysvaltain hallituksen nimissä, suurlähettiläs sanoi ZDF-television haastattelussa. -Myös muilla, kuten puolustusministerillä, on oikeus sanoa mielipiteensä, mutta lopullinen ratkaisuvalta on presidentillä.

Rumsfeld puhui eilen Yhdysvaltain kongressissa Yhdysvalloille tarjotusta avusta Irakin kriisissä. Rumsfeldin mukaan "ei niinkään vähäinen joukko" maita on luvannut liittyä Yhdysvaltain johtamaan liittoutumaan Irakia vastaan. "Varsin hyvä joukko" on lisäksi luvannut auttaa Irakin jälleenrakentamisessa Saddam Husseinin kukistuttua. -Sitten on kolme tai neljä maata, jotka ovat sanoneet, etteivät tee mitään, Rumsfeld sanoi.

-Uskoakseni Libya, Kuuba ja Saksa ovat niitä, jotka ovat antaneet ymmärtää, etteivät auta millään tavoin. Tammikuussa Rumsfeld luonnehti Ranskaa ja Saksaa "vanhaksi Euroopaksi" arvostellessaan näitä kahta maata Irakin kriisin tiimoilta.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.