Mainos

USA:n joukot ottivat yhteen al-Sadrin joukkojen kanssa Kufassa

Yhdysvaltain joukot ovat ottaneet yhteen shiiataistelijoiden kanssa Kufan kaupungissa Irakissa.

Neljä siviiliä on kuollut ja 13 haavoittunut Yhdysvaltain armeijan ja radikaalijohtaja Moqtada al-Sadrin joukkojen välisissä taisteluissa Kufan kaupungissa Keski-Irakissa, sairaalalähteet kertovat.

Amerikkalaiset kertoivat kahden sotilaansa haavoittuneen aamulla, kun heidän autoaan tulitettiin lähellä Kufaa. Taistelut alkoivat varhain aamulla, huolimatta eilen Najafissa sovitusta tulitauosta.

Al-Sadrin joukkoihin kuuluva Sheikh Taher al-Asadi kertoi amerikkalaisjoukkojen hyökänneen aamulla, mutta kielsi irakilaistaistelijoiden vastanneen tuleen. Iranilaisen uutistoimiston Irnan irakilainen toimittaja sanoi kuitenkin, että al-Sadrin kannattajat ampuivat amerikkalaistankkeja, jotka pysähtyivät Kufan moskeijan liepeille.

Poikkeuksellisesti al-Sadr ei puhunut perjantairukousten yhteydessä Kufan moskeijassa. Hänen viestinsä luettiin iskulauseita huutaville kannattajille.

Najafissa sen sijaan oli yöllä rauhallista ensimmäistä kertaa useaan viikkoon. Ihmisiä alkoi kerääntyä aamulla imaami Alin moskeijaan, joka on shiiamuslimien pyhimpiä paikkoja.

Al-Sadrin Mehdin armeija ryhtyi viime kuussa kapinaan miehittäjiä vastaan. Eilen al-Sadr kuitenkin tarjoutui vetämään joukkonsa sekä Najafista että Kufasta, jos amerikkalaisjoukot myös vetäytyvät.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.