Mainos

USA:lla kopio bin Laden -videosta

Al-Qaida julkaisee joka vuosi uuden videon terrori-iskujen vuosipäivänä. Edellinen bin Ladenin videojulkaisu oli vuonna 2004.

Yhdysvaltain hallituksella on kopio al-Qaida-verkoston johtajan Osama bin Ladenin videosta. Yhdysvaltain tiedusteluviranomaisen mukaan nauhaa tutkitaan parhaillaan.

Uutiskanava CNN:n mukaan nauhalla ei ei esitetä ilmeisiä uhkauksia Yhdysvaltoja kohtaan.

Amerikkalainen, militanttien verkkosivustojen seurantaan erikoistunut IntelCenter kertoi videosta jo eilen. IntelCenterin mukaan video on tarkoitus julkaista internetissä ensi tiistaina, syyskuun 11. päivän terrori-iskujen kuudentena vuosipäivänä.

Nettisivuilla on jo julkaistu ilmeisesti videosta peräisin oleva bin Ladenin kuva. Sen perusteella bin Laden näyttää vanhentuneen huomattavasti verrattuna hänestä aiemmin julkaistuihin kuviin.

Joka vuosipäivä uusi video al-Qaidalta

Al-Qaida-verkoston mediatoiminnasta vastaava as-Sahab-ryhmittymä julkaisee yleensä internetissä joka vuosi uuden videon terrori-iskujen vuosipäivänä. Ryhmittymä on jo aikaisemmin postittanut pyhää sotaa lietsoville keskustelupalstoille viestin, jossa se kertoi asiasta.

- Pian, jos Jumala suo, ilmestyy videonauha leijonalta, sheikki Osama bin Ladenilta, Jumala häntä suojelkoon, viestissä sanottiin.

Nauhan oletetaan todistavan, että Yhdysvaltain veriviholliseksi julistautunut Osama bin Laden on yhä elossa.

Nauhoituksessa on luultavasti uusia Yhdysvaltoja kohtaan julistettuja uhkia, mutta se voi antaa samalla tietoja siitä, mikä on bin Ladenin terveydentila.

Bin Ladenin olinpaikasta ei ole saatu mitään kunnollisia vihjeitä ainakaan pariin vuoteen.

Edellinen bin Ladenin nauha julkistettiin vuonna 2004, juuri presidentinvaalin alla ja se antoi analyysien mukaan terrorismin vastaista sotaa kannattavalle presidentille George W. Bushille paljon lisä-ääniä. Ensi viikolla eli nauhan julkistuksen jälkeen Bush käy taisteluun kongressissa Irakin sodan jatkumisen puolesta

(MTV3-STT-Reuters-AFP-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.