Mainos

Uruguay ei ryhdy toimiin Botnia-kiistassa

Uruguayn presidentti Tabaré Vazquez ja Argentiinan presidentti Nestor Kirchner sopivat viikonvaihteessa Santiagossa, että Botniaa ja Enceä pyydettäisiin keskeyttämään sellutehtaiden rakennustyöt 90 päiväksi.

Uruguayn varapresidentti Rodolfo Nin Novoa vakuuttaa, ettei maan hallitus "ryhdy mihinkään toimiin" keskeyttääkseen rakennustyöt Botnian ja espanjalaisen Encen sellutehtailla Argentiinan rajan tuntumassa.

- Keskeytyspäätöksen pitää tulla vapaaehtoisesti yrityksiltä, totesi Nin Tiempo Presente -radioasemalle. Hänen mukaansa Botnialle ja Encelle ilmoitetaan virallisesti Uruguayn ja Argentiinan presidenttien aikeista pyytää yrityksiä keskeyttämään rakennustyöt määräajaksi.

Uruguayn presidentti Tabaré Vazquez ja Argentiinan presidentti Nestor Kirchner sopivat viikonvaihteessa Santiagossa, että Botniaa ja Enceä pyydettäisiin keskeyttämään sellutehtaiden rakennustyöt 90 päiväksi. Varapresidentti Ninin mukaan Vazquezin ja Kirchnerin tapaamisessa tärkeintä oli, että "se osoitti vuoropuhelun olevan mahdollista".

Uruguayn apulaisulkoministeri Belela Herrera totesi, ettei "ole mitään mahdollisuutta päästä sopimukseen" niin kauan kuin tiesulut Argentiinan puolella, Botnian ja Encen sellutehtaiden lähistöllä jatkuvat.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.