Mainos

Urpilaisen vaalikonevastaus: Puolueen puheenjohtaja ei välttämättä pääministeriehdokas

MTV3:n Pääministeritenttiin kokoontuneet puheenjohtajat ovat kovin erimielisiä siitä, pitääkö puolueen puheenjohtajan olla samalla myös puolueen pääministeriehdokas.

Seuraavasta MTV3:n vaalikoneesta tehdyssä grafiikasta näkyy, mitä mieltä kukin puheenjohtaja on asiasta. Lisäksi kuvaan on koottu puolueiden ehdokkaiden sekä vaalikoneeseen vastanneiden äänestäjien keskimääräiset kannat.

Keskustan Mari Kiviniemi on asiasta erittäin varma: puheenjohtajan täytyy hypätä myös pääministerin pallille. Kiinnostavaa kyllä, oman puolueen kansanedustajaehdokkaat eivät ole aivan samaa mieltä.

- Tuo tulos kertoo, että ilman muuta pitää lähteä siitä, että puheenjohtaja on pääministeri. Se jättää kaikenlaisen spekulaation pois. Koen, että olen saanut vahvan tuen puolueelta, Kiviniemi sanoi tentissä.

Kokoomuksen Jyrki Katainen on asiasta hieman epävarmempi, samoin kuin kokoomuksen ehdokkaatkin.

Perussuomalaisten Timo Soini myötäilee Kataisen linjaa, vaikka puolueen ehdokkaat ovat melko lähellä keskijanaa.

Epävarmin tilanteesta on kuitenkin SDP:n Jutta Urpilainen. Hän on hyvin lähellä keskilinjaa eli hän on vain hieman samaa mieltä siitä, että puheenjohtaja on puolueen pääministeriehdokas.

- Itse asiassa koin tämän kysymyksen yleisemmällä tasolla kuin näihin eduskuntavaaleihin liittyen. SDP:n osalta on täysin selvää, että puheenjohtaja on pääministeriehdokas. Heinäluoma tai Tuomioja eivät kurki verhoista, eivätkä pöydän alta, vastasi Urpilainen tentissä.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.