Urheilutähdeltä synkkä avautuminen: Jouduin seksuaalisen hyväksikäytön uhriksi 12-vuotiaana – jätin siksi rakkaan lajini

Vapaaottelujärjestö Bellatorin kärpässarjan mestari Ilima-Lei Macfarlane kertoo koripallovalmentajan alkaneen käyttää häntä hyväksi, kun hän oli vasta 12-vuotias.

Yhdysvaltalainen Macfarlane ja kaksi muuta entistä Punahoun koulun oppilasta ovat nostaneet oikeuskanteen opinahjossa koripallovalmentajana toiminutta miestä kohtaan seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Koulu on myös käynnistänyt tapauksesta sisäisen tutkinnan. Asiasta kertoo Hawaii News Now.

Macfarlanen mukaan koripallovalmentaja alkoi hyväksikäyttää häntä ja hänen siskoaan vuonna 2003. Macfarlane oli tuolloin 12- ja hänen siskonsa Mahina Macfarlane Souza 14-vuotias. 

– Minulla oli 12-vuotiaana sopimaton suhde autoritaarisessa valta-asemassa olleen aikuisen kanssa. Se on vaikuttanut 100-prosenttisesti siihen, mitä pidän terveellisenä suhteena, Macfarlane kertoi.

Macfarlanen ja hänen siskonsa mukaan koripallovalmentaja pakotti muun muassa koskettamaan hänen genitaalejaan, tarjosi rahaa seksiakteja vastaan ja lähetti sopimattomia kuvia itsestään. Kolmas koulun entinen oppilas puolestaan kertoo miehen lähettäneen uhkaavia viestejä. 

Macfarlanen, 30, mukaan seksuaalisen hyväksikäytön aiheuttamat arvet vaikuttavat häneen yhä. Hän kertoo jättäneensä koripallon tapauksen vuoksi.

– Menetin rakkauteni koripallon, mikä oli hullua. Halusin luoda sen parissa uraa. Halusin pelata ammattilaiskoripalloa WNBA:ssa, Macfarlane sanoi.

Macfarlane päätyi sittemmin vapaaottelun pariin. Hän on voittanut kaikki 11 otteluaan ammattilaisena, ja hän on yhdysvaltalaisen vapaaottelujärjestö Bellatorin kärpässarjan mestari.

Lue myös:

    Uusimmat