Mainos

"Urheiluhomot kaapista ulos"

Urheilupiireissä homo- ja biseksuaalisuudesta vaietaan yhä visusti, väittää tänään käynnistynyt Uskalla-kampanja.

Kampanjoijat sanovat, että homoseksuaalisuutta pidetään Suomessa edelleen epäurheilijamaisena.

- Julkkisurheilijat voisivat tulla esiin ja jos ei itse halua kertoa homoudestaan, niin voisi kuitenkin kertoa hyväksyvänsä homouden tyyliin "meidän joukkueessa seksuaalivähemmistöt ovat ok, ja me tuemme tätä kampanjaa", ehdottaa urheiluseuroille ja urheilijoille kampanjan tiedotuskoordinaattori Maija Paloheimo.

Paloheimo on yksi hankkeen neljästä alullepanijasta.

- Eniten ihmettelen sitä, että Espoo ja Helsinki eivät suostuneet laittamaan urheilupaikkoihinsa meidän julisteitamme. Onneksi Vantaan liikuntatoimi lähti mukaan julistekampanjaan, sanoo Paloheimo.

Paloheimon mukaan pahimmassa tapauksessa vähemmistöön kuuluva voidaan savustaa joukkueesta ulos esimerkiksi peliaikaa vähentämällä.

Urheilumaailman tabuja aluksi keskenään pohtinut ryhmä sai kampanjalle rahallista tukea Euroopan komissiolta. Kampanjaa tukevat myös Suomen liikunta ja urheilun (SUL), sekä seksuaalista tasa-arvoisuutta ajavan Seta-järjestön.

- Tarkoituksena on rohkaista erityisesti nuoria urheilijoita hyväksymään oma seksuaalisuutensa ja olemaan ylpeitä siitä, summaa Paloheimo kampanjan ydintavoitetta.

Lue myös:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.