UPM myy Aamulehden osakkeensa Mariebergille

UPM-Kymmene myy osakepottinsa Aamulehdestä ruotsalaiselle Mariebergille. Kauppa on ehdollinen ja toteutuu, jos Aamulehden ja MTV:n yhtiökokoukset hyväksyvät yhtiöiden yhdistymisen.

Rahoitusjohtaja Olof Bärlund UPM-Kymmenestä kuvaa Mariebergin tarjousta riittäväksi, mutta ei kerro tarkempaa hintaa. Myynti sopi yhtiölle siksikin, ettei viestintä kuulu metsäyhtiön ydinliiketoimintaan.

UPM-Kymmene oli kymmenen suurimman omistajan joukossa MTV:n ja Aamulehti-yhtymän fuusiosta syntyvässä uudessa yhtiössä. Marieberg on ilmoittanut haluavansa uudesta yhtiöstä ainakin viidenneksen omistusosuuden. UPM-Kymmenen myymässä omistuksessa oli runsaat 362 000 Aamulehden I-osaketta. Bärlund ei kerro, olisiko osakepotille ollut Mariebergin lisäksi muita ottajia. Eilen julkistettu MTV:n ja Aamulehti-Yhtymän fuusio teki hänen mukaansa osakepotin hinnan "mielenkiintoiseksi".

Uuden yhtiön suurimmaksi omistajaksi on näillä näkymin tulossa Marieberg. Aamulehti-yhtymän toimitusjohtaja Matti Packalén arvioi fuusion julkamistilaisuudessa, että Nokian ja Yhtyneiden Kuvalehtien osuus asettuu noin kymmenen prosentin tuntumaan.

Jos kaikki MTV:n ja Aamulehden nykyiset omistajat UPM-Kymmeneä lukuunottamatta tulevat uuden yhtiön omistajiksi, muut suuret omistajat ovat Kesko, Merita, Pohjola, Talentum, TT ja Åkerlundin säätiö.
(STT)

Lue myös:

    Uusimmat