Mainos

UPM myy Aamulehden osakkeensa Mariebergille

UPM-Kymmene myy osakepottinsa Aamulehdestä ruotsalaiselle Mariebergille. Kauppa on ehdollinen ja toteutuu, jos Aamulehden ja MTV:n yhtiökokoukset hyväksyvät yhtiöiden yhdistymisen.

Rahoitusjohtaja Olof Bärlund UPM-Kymmenestä kuvaa Mariebergin tarjousta riittäväksi, mutta ei kerro tarkempaa hintaa. Myynti sopi yhtiölle siksikin, ettei viestintä kuulu metsäyhtiön ydinliiketoimintaan.

UPM-Kymmene oli kymmenen suurimman omistajan joukossa MTV:n ja Aamulehti-yhtymän fuusiosta syntyvässä uudessa yhtiössä. Marieberg on ilmoittanut haluavansa uudesta yhtiöstä ainakin viidenneksen omistusosuuden. UPM-Kymmenen myymässä omistuksessa oli runsaat 362 000 Aamulehden I-osaketta. Bärlund ei kerro, olisiko osakepotille ollut Mariebergin lisäksi muita ottajia. Eilen julkistettu MTV:n ja Aamulehti-Yhtymän fuusio teki hänen mukaansa osakepotin hinnan "mielenkiintoiseksi".

Uuden yhtiön suurimmaksi omistajaksi on näillä näkymin tulossa Marieberg. Aamulehti-yhtymän toimitusjohtaja Matti Packalén arvioi fuusion julkamistilaisuudessa, että Nokian ja Yhtyneiden Kuvalehtien osuus asettuu noin kymmenen prosentin tuntumaan.

Jos kaikki MTV:n ja Aamulehden nykyiset omistajat UPM-Kymmeneä lukuunottamatta tulevat uuden yhtiön omistajiksi, muut suuret omistajat ovat Kesko, Merita, Pohjola, Talentum, TT ja Åkerlundin säätiö.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.