Mainos

UPM-Kymmene paransi reilusti

UPM-Kymmenen voitto ennen satunnaisia eriä oli tammi-syyskuussa 7,567 miljardia markkaa. Kasvua edellisvuoteen on yli 60 prosenttia. Konsernin liikevoitto oli 8,401 miljardia (edellisvuonna 5,959 miljardia markkaa). Siihen sisältyy osakkeiden ja liiketoimintojen myyntivoittoja 3,412 miljardia. Sijoitetun pääoman tuotto oli 20,7% (14,9% edellisvuonna) ja liikevaihto 37,471 miljardia (37,736 Mmk).

UPM-Kymmene kertoo tiedotteessaan, että konsernin paperitoimialojen liikevoitto kasvoi lisääntyneiden toimitusmäärien ja korkeampien myyntihintojen ansiosta. Myös vaneriteollisuuden ja sellun kannattavuus parani. Sahateollisuuden ja Erikoistuoteyhtiöiden kannattavuus sen sijaan heikkeni. Pakkausteollisuuden liikevoitto pysyi samana.

UPM-Kymmenen tulevaisuudennäkymät ovat epävarmat. Yhtiö kertoo, että taloudellisiin näkymiin liittyvä epävarmuus on alkanut heikentää paperin kysyntää. Hienopapereissa ja päällystetyissä aikakauslehtipapereissa käyntiasteet jäävät alkuvuotta alemmiksi.

Yhtiö arvio valmistamiensa pakkausmateriaalien ja erikoistuotteiden kysynnän heikkenevän Aasian ja Venäjän talousvaikeuksien takia. Sahatavaran ja erikoisvanerien kysynnän UPM-Kymmene odottaa säilyvän loppuvuonna tyydyttävänä.

Toimialamuutoksia

Yhtiö on päättänyt yhdistää pakkausmateriaaliteollisuutensa UPM Packin ja erikoistuoteyhtiönsä yhdeksi toimialaksi, joka aloittaa toimintansa ensi vuoden alusta. Järjestelyllä pyritään tuotannon ja liiketoiminnan selkeyttämiseen ja tehostamiseen.

Uusi toimiala jakautuu neljään liiketoiminta-alueeseen: tarrat, pakkausmateriaalit, kirjekuoripaperit ja hygieniamateriaalit. Kahdessa ensin mainitussa UPM-Kymmene on myös johtava jatko- jalostaja.(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.