Mainos

UPM: Ei syytä purkaa Indonesia-sopimusta

UPM-Kymmenen mukaan yhtiön tietoon ei ole tullut seikkoja, jotka antaisivat aiheen peruuttaa yhteistyöhankkeet Indonesiassa. Kolmisenkymmentä ympäristöjärjestöä on vedonnut UPM-Kymmeneen, jotta se peruuttaisi suunnitellun yhteistyönsä April-yhtiön kanssa Indonesiassa.

Vetoomusta on perusteltu ympäristöhaitoilla sekä sillä, ettei April-yhtiö ole ottanut toiminnassaan huomioon paikallisten asukkaiden näkemyksiä.

UPM-Kymmene esitteli käsityksiään yhteistyöstä Aprilin kanssa torstaina Helsingissä järjestämässään tiedotustilaisuudessa.
-UPM-Kymmene jatkaa yhteistyöhankettaan Indonesiassa siksi, että kukaan ei ole pystynyt perustelemaan meille, millä tapaa poisjääntimme parantaisi (maan) tilannetta, korosti UPM-Kymmenen viestintäjohtaja Markku Franssila torstaina.

Franssilan mukaan yhteistyökumppani April edustaa Indonesiassa huipputasoa niin ympäristö- kuin sosiaalisissakin kysymyksissä.
-Hankimme puolueettoman yrityksen tekemään metsäauditoinnin, jotta turhat epäilykset voidaan poistaa, muistutti UPM-Kymmenen Fine Paperin liiketoiminnan kehityksestä ja ympäristöasioista vastaava johtaja Pehr-Erik Pått.

April puolestaan kertoi hakeutuneensa yhteistyöhön suomalaisyrityksen kanssa, koska UPM-Kymmene kykenee tuomaan mukaan paperialan tietämyksensä. Yhteistyön keskeisiä tavoitteita on valmistaa paperia ympäristöystävällisesti.
-Jos emme ympäristönsuojelussa hoida asioitamme, se on meidän loppumme, Pått alleviivasi kysymyksen ratkaisevaa merkitystä.

UPM-Kymmene ja April valmistelevat paperintuotannon yhteistyötä, koska paperin kysyntä Aasiassa on kasvanut ja kasvaa nopeasti.
-Paperia tarvitaan Aasiassa koulutuksen, kulttuurin ja demokratian kehittämiseksi, yhtiöt toteavat tiedotteessaan.

UPM-Kymmene ja April solmivat syyskuussa esisopimuksen yhteistyöstä. Varsinainen yhteistyösopimus on tarkoitus allekirjoittaa vielä ennen vuodenvaihdetta. Suunnitellun yhteisyrityksen April Fine Paperin tuotteiden raaka-aineena toimisi sellu, josta osa valmistetaan hakkaamalla sademetsää.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.