Mainos

UPM aloittaa yt-neuvottelut

UPM pyrkii ulkoistamaan metsurinsa alan palveluja tarjoavien yritysten palvelukseen.

Metsäyhtiö UPM aloittaa noin 300 metsuriaan koskevat yt-neuvottelut. Yhtiö haluaa ulkoistaa metsurityöt ja kartoittaa syksyn aikana yrityksiä, joihin sen työntekijät voisivat siirtyä.

UPM perustelee suunnitelmaa metsätalouspuolen kannattavuuden parantamisella. Tarkkaa euromääräistä säästötavoitetta yhtiö ei ole hankkeelle asettanut.

- Välittömät säästöt jäisivät vähäisiksi, mutta yritämme luoda pidemmän tähtäimen ratkaisua. Metsätalouden kannattavuus kohtaa haasteita, kun viljelyiden ja taimikoiden kustannukset ovat nousseet, mutta kantohinnat eivät näytä nousevan, sanoo UPM:n metsäosaston hallintojohtaja Markku Houni.

UPM:n työntekijöille suunnitelma tuli yllätyksenä.

- Mielialat ovat kuohuksissa. Vaikka lomautukset eivät kenestäkään hyvältä tunnu, olisivat nekin parempi vaihtoehto kuin firmasta ulkoistaminen, arvioi UPM:n Mikkelin piirin luottamusmies Heikki Nupponen.

Luottamusmiehet: Ulkoistaminen tuo pimeän työvoiman käytön

Luottamusmiesten mielestä UPM Metsän päätös metsurityön ulkoistamisesta avaa mahdollisuudet pimeän työvoiman ja harmaiden työmarkkinoiden leviämiselle myös metsäalalle. Kannanoton antoivat UPM Metsän luottamusmiehet, jotka kokoontuivat Valkeakoskelle tänään.

UPM ilmoitti päivällä aikovansa ulkoistaa metsureiden työt. Luottamusmiesten mielestä kyse on vastuuttomasta työnantajapolitiikasta. Luottamusmiehet päättelevät, että töitä tullaan tarjoamaan ulkomaalaisille yrityksille ja kotimaisille bulvaaneille, jotka värväävät ulkomailta tilapäistä vuokratyövoimaa.

- Suomessa ei ole riittävästi vastuullisia metsäpalveluyrityksiä, jotka voisivat ottaa kaiken UPM:n metsurityön hoitaakseen, luottamusmiehet toteavat.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.