Mainos

Unkari perusteli Lipposelle Itävalta-linjaansa

Unkari ei aio vastakaan liittyä EU-maiden painostustoimiin Itävaltaa vastaan. Presidentti Arpad Göncz selosti tänään maansa päätöstä Unkarissa vierailevalle pääministeri Paavo Lipposelle.

Lipponen Paavo

Itävallan liittokansleri Wolfgang Schüssel vieraili Budapestissa viime viikolla ja tapasi maan johtoa. Unkari on Sveitsin lisäksi tällä hetkellä ainoa maa, jonne liittokansleri on päässyt kahdenväliselle vierailulle. Päätös jatkaa kanssakäymistä Wienin kanssa johtuu unkarilaisten mukaan siitä, että EU:n ulkopuolisena maana heillä ei ole muuta keinoa pitää Itävaltaan yhteyttä kuin kahdenväliset suhteet.

Tshekki, Slovakia ja Puola ovat sitä vastoin ilmoittaneet noudattavansa EU-maiden linjaa suhteessa Itävaltaan. Lipponen sanoi, että Unkarin linja tässä asiassa on täysin ymmärrettävä.

-Unkarin ja Itävallan suhteet ovat läheiset, ja raja on täysin läpinäkyvä. Schüsselin vierailu liittyy tähän, Lipponen sanoi. Göncz on piakkoin jättämässä paikkansa kahden viisivuotisen virkakauden jälkeen. Parlamentin odotetaan valitsevan hänen seuraajakseen oikeiston Ferenc Madlin, joka oli Gönczin vastaehdokas jo viisi vuotta sitten.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.