Mainos

Unionistit torjuvat Pohjois-Irlannin uusimman rauhansuunnitelman

Pohjois-Irlannin unionistit ovat torjuneet Englannin ja Irlannin ministereiden tuoreimman rauhanaloitteen. Unionistit vastustavat sitä, että neuvotteluihin osallistuu amerikkalainen senaattori George Mitchell.

Englanti ja Irlanti nimittivät torstaina Mitchellin johtamaan työryhmää, joka pohtii keinoja keskenään kilpailevien ryhmien riisumiseksi aseista.

Ulsterin unionistipuolueen johtaja David Trimble sanoi kuitenkin torstai-iltana, ettei hän missään tapauksessa hyväksy Mitchellin mukanaoloa ennen kuin varmistetaan, että tämä toimii todella puolueettomana eikä Yhdysvaltain hallituksen edustajana. Myös demokraattisen unionistipuolueen johtaja Ian Paisley piti Mitchellin nimitystä "raivostuttavana".

Pankinjohtaja Harri Holkeri nimitettiin torstaina Mitchellin työryhmän vuorottelevaksi puheenjohtajaksi. Holkeri toimii vuorottelevana puheenjohtajana myös kanadalaisen kenraalin John de Chastelainin johtamassa toisessa työryhmässä, joka käsittelee Irlannin tasavallan ja Pohjois-Irlannin poliittisia suhteita.

Neuvottelujen on määrä alkaa Belfastissa maanantaina. Unionistit eivät hyväksy amerikkalaisten mukanaoloa neuvotteluissa, koska he pelkäävät näiden suosivan katolilaisia.
(STT-Reuter)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.