Unettomuudesta kärsivät ryntäsivät testaamaan erikoista "salaattikikkaa" – voiko tämä juoma todella auttaa nukahtamaan?

Nämä asiat vain myöhään valvova ihminen voi ymmärtää! 0:50
Eikö uni tule millään? Tähän listaan samaistut taatusti! Nämä asiat vain iltavirkku voi ymmärtää.

Somea kiertävässä niksissä pääosassa on lämmitetty, vedessä liotettu lehtisalaatti. Asiantuntijan mukaan vaikutukset ovat todennäköisesti pelkkää silmänlumetta.

Etkö saa unta? Runsaasti suosiota kerännyt, outo TikTok-niksi vannoo salaatin nimeen, kertoo The Sun. Shapla Hoquen videon salaattiniksistä on nähnyt jo yli seitsemän miljoonaa katsojaa.

Joi "salaattiteen" ja uinahti

Videollaan Shapla panee salaattia veteen, lämmittää sen ja juo sitten lämpimän veden.

– Ilmeisesti salaattitee tekee ihmisestä unisen. Ja tämä siskohan ei saa unta, joten aion kokeilla tätä, hän kuvailee.

Salaattiteen sekaan Shapla pani piparminttuteepussin, jotta juoman maku paranisi. 

Juomisen jälkeen jälkeen vaikuttaa siltä, että naista todella alkaa unettaa. Pian hän jo kuvailee itseään todella uniseksi ja julistaa niksin toimineen.

Shapla kuvasi itseään nukahtamassa ja vannoi niksin toimineen. Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

Toisella videollaan Shapla kertoi nukahtaneensa noin 40 minuutissa. Hän huomautti, että piparminttutee voi vaikuttaa virkistävästi, joten salaattiveden sekaan voisi sekoittaa kamomillateetä.

Moni nukahtamisen kanssa kamppaileva innostui salaattiniksistä, ja osalle katsojista niksi oli jopa tuttu; he muistivat salaattijuoman lapsuudestaan. Somekansa ryntäsi kokeilemaan salaattiveden juomista, joka todella vaikutti auttavan.

Niksiä testannut käyttäjä toteaa, ettei varmasti nukahda, koska on herännyt myöhään, eikä ole edes ilta. Pian hän kuitenkin kertoo olevansa uninen. Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

Myös tämä käyttäjä kuvasi salaattijuoman toimineen. Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

Romainesalaatista juoman kyhännyt käyttäjä kertoo niksin toimineen. Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

Aihetta jopa tutkittu

Lehtisalaatin unettavia voimia on myös tutkittu. Esimerkiksi vuoden 2017 hiirikokeessa havaittiin, että romainesalaatti todella voisi tietyissä oloissa edistää unen saamista ja pidentää unen kestoa. 

Selvitystä varten salaatit tosin pestiin, kuivattiin, säilytettiin valvotuissa oloissa ja niiden siemenistä uutettiin nestettä.

Asiantuntija: Kyseessä lume-efekti

Insiderin haastattelema asiantuntija Marie-Pierre St-Onge huomauttaa, ettei salaatin ja unen yhteyttä ole tutkittu ihmisillä; lisäksi on epäselvää, mitä salaattia tiktokkaajat käyttävät kokeissaan, ja paljonko salaattia he käyttävät kupilliseensa.

Onkin aivan mahdollista, että salaattiniksi aiheuttaa plasebo-efektin.

– Jos odotat sen toimivan, olosi varmaankin muuttuu unisemmaksi, apulaisprofessorina Columbian yliopistossa työskentelevä St-Onge kuvailee.

Katso myös: Heräät aamulla pienten jalkojen suloiseen töpinään. Harmi vain, että kello on viisi… Tämä lista on vanhemmille, joiden lapsi ei koskaan tunnu nukkuvan aamuseitsemää pidempään:

Hupaisa lista: Nämä asiat vain aamuvirkkujen lasten vanhemmat voivat ymmärtää 0:56

Lue myös:

    Uusimmat