Mainos

UM: Libya sisällissodan partaalla - maassa olevien suomalaisten tilannetta selvitellään

Suomen ulkoasianministeriö arvioi Libyan olevan sisällissodan partaalla. Maan turvallisuustilanne on edelleen heikentynyt ja väkivaltaisuudet ovat kiihtyneet.

Libyassa tällä hetkellä olevien suomalaisten evakuointimahdollisuuksia selvitetään tiiviissä yhteistyössä muiden EU-jäsenmaiden kanssa.

Ulkoministeriön tiedossa Libyassa on noin kymmenkunta suomalaista, joista kaksi on toistaiseksi ilmoittanut halunsa poistua maasta. Ulkoministeriö ja suurlähetystö Tunisissa avustavat näitä henkilöitä maasta poistumisessa. Suomen ulkoministeriö ei suunnittele oman evakuointikoneen lähettämistä Libyaan.

UM kehottaa edelleen välttämään kaikkea matkustamista Libyaan. Suomella ei ole Libyassa suurlähetystöä, vaan maata hoidetaan Tunisin suurlähetystöstä käsin. Libyassa asuvia tai siellä muuten olevia suomalaisia pyydetään päivittämään suurlähetystölle antamansa yhteystiedot.

Useat EU-maat ovat ryhtyneet evakuoimaan kansalaisiaan Libyasta.

- Kyseessä on erittäin vaikea operaatio, sillä lentokenttien tilanne on kaoottinen, eivätkä internet- tai mobiiliyhteydet toimi. Tieto ei kulje, ja luotettavaa tietoa on vaikea saada, ulkoministeriön tiedotteessa todetaan.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.