Mainos

UM ei löytänyt todisteita CIA-kuljetuksista Suomen kautta

Ulkoministeriö toteaa kuitenkin laatimassaan raportissa, että jälkikäteen on mahdotonta selvittää vuonna 2003 Helsinki-Vantaan lentokentällä käyneen amerikkalaisen kuljetuskoneen lastia.

Ulkoministeriö ei ole löytänyt todisteita siitä, että CIA olisi kuljettanut terroristiksi epäiltyjä Suomen kautta salaisiin vankiloihin.

Euroopan neuvosto pyysi jäsenmailtaan selvityksiä CIA:n mahdollisista vankikuljetuksista Euroopassa. Suomen kohdalla epäily on koskenut vain yhtä lentoa.

Ulkoministeriön Euroopan neuvostolle laatiman raportin mukaan epäilyille Yhdysvaltain keskustiedustelupalvelu CIA:n kuljetuksista ei voida saada tukea. Ulkoministeriö korostaa kuitenkin selvityksessään, että on mahdotonta enää jälkikäteen selvittää keväällä 2003 Helsinki-Vantaan lentokentällä käyneen Hercules-kuljetuskoneen lastia.

Ulkoministeriö pyysi loppuvuodesta Yhdysvalloilta selvitystä siitä, mitä koneessa on kuljetettu. Vastauksen perusteella koneessa oli lupa-asiakirjojen mukaisesti kymmenen hengen miehistö eikä muita matkustajia. Virallisten tietojen mukaan kone kuljetti tavaroita Yhdysvaltain suurlähetystöille.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.