Mainos

Ulvilan puolustus lyttäsi syyttäjän asiantuntijalausunnot

Aviomiehensä murhasta syytetyn lesken puolustus marssitti tänään todistajaksi psykologin, joka kyseenalaisti voimakkaasti syyttäjän hankkimat asiantuntijalausunnot lesken käyttäytymisestä.

Katariina Finnilä-Tuohimaan mukaan osa asiantuntijalausunnoista voi olla jopa psykologiliiton sääntöjen vastaisia. Lesken käyttäytymistä epäilyttävänä pitäneet poliisin asiantuntijat eivät viittaa lausunnoissa mihinkään tieteelliseen tietoon, kuten asiantuntijoilla on tapana.

- Lisäksi käytetään sanoja ' hämmästyttää' ja 'ihmetyttää'. Näiden ilmausten tueksi ei kuitenkaan anneta johtopäätöksiä.

Syyttäjän hankkimissa asiantuntijalausunnoissa pidetään neljän lapsen äidin käyttäytymistä outona tilanteessa, jossa talossa on tuntematon tappaja. Asiantuntijan mukaan äiti pyrkisi normaalisti ensisijaisesti suojaamaan lapsensa sen sijaan, että pyytäisin näitä puhelimeen tai katsomaan, onko tappaja vielä talossa. Etenkin tästä lausunnosta Finnilä-Tuohimaa löytää myös selkeitä asiavirheitä.

- Sellainen vaikutelma syntyy, että mitä tahansa hän tekee, on jotenkin epäilyttävää.

Finnilä-Tuohimaa sanoo, etteivät suinkaan kaikki romahda traumatilanteissa.

- Kirjo on valtavan suuri. Lesken käyttäytymistä arvioineet henkilöt eivät ole edes tavanneet arvioinnin kohdetta. Voidaankin kysyä, että voiko ns. traumateoriaa soveltaa silloin? Ei mielestäni voida.

Oikeudenkäynti jatkuu tänään Satakunnan käräjäoikeudessa kymmenettä päivää. Leskeä syytetään aviomiehensä murhasta joulukuun ensimmäisenä yönä vuonna 2006. Vaimo kiistää syytteen.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.