Mainos

Ulkomaisten järjestöjen toiminta vaakalaudalla Venäjällä

Lakkautusuhan alla on myös useita avustusjärjestöjä, jotka paikkaavat Venäjän puutteellista sosiaaliturvaa.

Kymmenien ulkomaisten kansalaisjärjestöjen toiminta uhkaa loppua Venäjällä, kun järjestötoimintaa koskeva tiukka laki astuu voimaan huomenna.

- Suurin osa kansalaisjärjestöistä joutuu lopettamaan toimintansa 18. lokakuuta, sanoo Juri Dzhibladze, joka johtaa moskovalaista Demokratian ja ihmisoikeuksien kehityksen keskusta.

Venäjällä toimivista 200-500 ulkomaisesta kansalaisjärjestöstä vain noin 80 on tähän mennessä rekisteröity ja suurin piirtein saman verran on hakenut rekisteröintiä.

Viranomaiset ovat sanoneet, ettei takarajaa tulkita tiukasti. Monet järjestöt pelkäävät kuitenkin, että niiden toiminta joudutaan lakkauttamaan elleivät rekisteröintipaperit ole kunnossa.

Lakkautusuhan alla on useita avustusjärjestöjä, joiden toiminta paikkaa Venäjän puutteellista sosiaaliturvaa. Mukana on myös useita ihmisoikeusjärjestöjä ja yhdistyksiä, jotka avustavat adoptioissa Venäjältä.

Uusi kansalaisjärjestölaki tuli voimaan huhtikuussa. Laki velvoittaa kaikki järjestöt rekisteröitymään uudelleen ja tekemään säännöllisesti tiliä toiminnastaan ja tulonlähteistään.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.