Mainos

Ulkomaalaisyhtiöt rynnivät kuntosalimarkkinoille

Suomen suurimmat kuntosaliketjut alkavat olla ulkomaalaisomistuksessa. Harva kuntoilija kuitenkaan tietää, kuka käärii voitot saleilta.

Kuntosalibuumi on kovimmillaan juuri nyt vuoden vaihteessa. Kuntoilubuumin tuotot kuitenkin menevät ulkomaille, sillä kansainväliset sijoittajat ovat valtaamassa tuottavimmat ja koneptoidut ketjut. Uusimman valtauksen tekivät tanskalaiset, jotka ostivat skandinaavian suurimman SATS-ketjun.

Harva kuntoilija tosin tietää omistuskuvioista ja siitä, että salibisneksen tuotot valuvat ulkomaalaisten käsiin. SATS-ketjun ostanut tanskalainen vakuutusyhtiö maksoi kaupasta 1,3 miljardia Tanskan kruunua ja sai hallintaansa 200 000 jäsentä ja sata kuntosalia. Vakuutusyhtiö Tryg i Danmarkin toimitusjohtaja Lennart Meineche ei kuitenkaan lupaa, että hyväkuntoiset saisivat vakuutuksia halvemmalla.

- Ei se tietenkään niin mene. Me uskomme, että tämä kuntoiluala on suuressa kasvussa. Yleensäkin ihmiset istuvat paljon enemmän tioetokoneiden ääressä ja tarvitsevat lisää aktiivista liikuntaa ja hyvää oloa.

Meineche kehottaa myös suomalaisia sijoittajia katsomaan kuntosalien suuntaan.

Kuntokeskuksien lajitarjonta laajenee jatkuvasti trendien mukaan. Seitsemäs, Suomen suurin Elixia-kuntokeskus avasi ovensa tammikuun alussa Espooseen. Tämä ketju on norjalaisomistuksessa. Houkutuksena on mm. tasapainoa ja voimaa kehittävä, tietokoneohjelmoitu laji nimeltä "kinesis". Lajien laaja kirjo ja kehittyminen alkaa näkyä myös hinnoissa.

Elixia-ketjun toimitusjohtaja Miika Huotari ei kuitenkaan usko agressiiviseen hintakilpailuun

- Luonnollisesti hintojen pitää olla järkevät myös yritysten kannalta, jotta toiminta on pidemmän päälle kannattavaa.

Kuluttajat näyttävät kuitenkin olevan vielä tyytyväisiä hinnoitteluun. SATS Finlandin toimitusjohtaja Mikko Käkelä muistuttaa, että vielä toistaiseksi kysyntää kuntopalveluille on kuitenkin enemmän kuin mitä on tarjontaa.

- Jopa 95 prosenttia aikuisväestöstä ei vielä käytä alan palveluita, Käkelä toteaa

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.