Mainos

Ukrainassa jälleen siviilikuolemia – dramaattista ilmakuvaa Donetskin lentokentältä

Itä-Ukrainassa Donetskin alueella on kuollut yön taisteluissa ainakin viisi siviiliä, sanovat Donetskin kaupungin viranomaiset.

Heidän mukaansa noin 29 siviiliä on haavoittunut. Tulituksen sanotaan jatkuvan kaupungissa edelleen.  

Donetskin kaupunki on Ukrainan hallitusta vastustavien separatistien hallussa. Hallituksen joukkojen ja Venäjän tukemien separatistien väliset taistelut ovat viime aikoina kiihtyneet Donetskissa. 

Ukrainalainen Army SOS -kansalaisjärjestö on kuvannut miehittämättömän lennokin avulla tuhoja Donetskin lentokentällä ja sen ympäristössä: 


Tilanteen huononemisen takia presidentti Petro Poroshenko lähtee Sveitsin Davosissa pidettävästä talousfoorumista etuajassa. Poroshenko palaa Ukrainaan jo tänään.  

Itä-Ukrainan tilanteesta neuvotellaan tänään Berliinissä. Paikalla ovat Saksan mukaan Ukrainan, Venäjän, Saksan ja Ranskan ulkoministerit. Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov sanoi tänään, että Venäjän tavoitteena neuvotteluissa on saada aikaan välitön tulitauko Itä-Ukrainaan.  

Ukraina on syyttänyt Venäjää suorasta sotilaallisesta sekaantumisesta Itä-Ukrainan taisteluihin. Ukrainan armeijan tiedottaja Andri Lysenko sanoi eilen, että venäläiset sotilaat olivat hyökänneet Ukrainan armeijan sotilaita vastaan Luhanskin alueella Venäjän rajan tuntumassa.  Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.