Ukrainassa 170 kuoli lentoturmassa

Lentoturman syistä on esitetty erilaisia arvioita. Ukrainan hätätilaministeriöstä kerrotaan, että koneessa oli syttynyt tulipalo. Uutistoimisto Interfax sen sijaan kertoi venäläistietoihin viitaten, että voimakkalla myrskysäällä olisi ollut osuutta onnetomuuteen.

Venäläinen matkustajakone syöksyi maahan Ukrainassa tänään iltapäivällä. Kaikki kyydissä olleet 170 ihmistä kuolivat. Koneessa oli 160 matkustajaa ja kymmenen miehistön jäsentä.

Onnettomuus tapahtui noin 45 kilometriä pohjoiseen Donetskin kaupungista. Venäläisen Pulkovo Airlines -yhtiön Tupolev Tu-154 -kone oli matkalla Etelä-Venäjän Anapasta Pietariin.

Venäjän hätätilaministeriö kertoi koneen antaneen hätäkutsun kello 14.37. Paria minuuttia myöhemmin se katosi tutkasta.

Turman syistä liikkui illansuussa erilaisia tietoja. Ukrainan hätätilaministeriön edustaja Igor Krol kertoi, että koneessa oli syttynyt tulipalo kymmenen kilometrin korkeudessa. Miehistö päätti yrittää hätälaskeutumista, mutta laskutelineet eivät toimineet, joten kone syöksyi pohja edellä maahan. Hän ei sanonut, mikä aiheutti tulipalon.

Venäläisviranomaiset puolestaan katsoivat, että turman aiheutti lentokoneeseen iskeytynyt salama. Aiemmin syyksi epäiltiin voimakasta ilmavirtausta. Lentokoneasiantuntijat pitivät mahdollisena, että salamanisku olisi voinut vahingoittaa konetta.

- Tu-154 on erittäin vankkatekoinen lentokone. Sen pitää vahingoittua aika pahoin ennen kuin se on mennyttä, pohti Flight International -lehden turvallisuusekspertti David Learmount.

(MTV3-STT-Reuters)

Lue myös:

    Uusimmat