Ukrainalainen pianisti hyvästeli kotinsa koskettavalla tavalla pommi-iskun jälkeen: "Koskettimilla oli niin paljon pölyä ja tuhkaa"

Ukrainalaisäidin koskettava musisointihetki on herättänyt huomiota sosiaalisessa mediassa.

MTV Uutiset seuraa Ukrainan tapahtumia hetki hetkeltä.

Löydät tuoreimmat uutiset uutispalvelustamme sekä MTV Katsomosta joka päivä. 

Ukrainan sodan uhreja voi auttaa monin tavoin. Tästä artikkelista löydät ajantasaista tietoa auttamisesta

Ukrainan tilanne aiheuttaa monenlaisia tunteita. Tästä artikkelista löydät tietoja siihen, miten hakea apua itselle tai läheisellesi. 


TikTokissa on kerännyt suosiota video, jolla ukrainalainen ammattipianisti soittaa pianoa naapurustoon osuneen pommi-iskun seurauksena vaurioituneessa kodissaan. Videosta kertoo New York Post.

Isku kodin lähelle

Pianoa soittava nainen on Bila Tserkvassa asunut ja varttunut kahden lapsen äiti Irina Maniukina. Mediatietojen mukaan hän ei ollut iskun aikana kotonaan vaan paikallisessa supermarketissa. Hänen 16-vuotias tyttärensä Karina oli tuolloin kotona, mutta tytölle ei ollut käynyt kuinkaan. Iskun kerrotaan osuneen noin yhdeksän metrin päähän heidän kotitalostaan.

Palattuaan kotiinsa hän sai nähdä pommin tehneen tuhoja heidänkin kotiinsa: ovet olivat irronneet saranoistaan ja lattialla oli lasia. Lisäksi hänen 23-vuotiaan poikansa Antonin huoneessa oli ollut tulipalo.

Kaiken tuhon keskellä Irina päätti vielä hyvästellä kotinsa soittamalla pianoa. Videolla näkyy, miten hän nostaa pianon päällä olevaa pressua syrjään, pyyhkii pölyt koskettimilta ja alkaa soittaa. Samalla videon kuvannut Katrina näyttää, millaisessa kunnossa huoneisto on nyt.

Jos video ei näy, voit katsoa sen täältä.

Videota on katsottu jo 1,9 miljoonaa kertaa. Monelle on tullut siitä mieleen vuoden 2002 elokuva "Pianisti".

Soittamisesta lohtua

Mediatietojen mukaan Karina olisi sanonut, että hänen äitinsä yritti pianoa soittamalla unohtaa hetkeksi sodan ja huolensa perheensä turvallisuudesta. 

– Äitini halusi vain päästää irti turhista ajatuksista ja muistot kotona vietetyistä illoista toivat minulle hymyn huulille, hän kertoo.

Karina kertoo, että hänen äitinsä on soittanut pianoa koko ikänsä ja on ammattipianisti. 

– Koskettimilla oli niin paljon pölyä ja tuhkaa ja kaikki olivat shokissa, joten hän ei soittanut kovinkaan kauan.

Irinan lopetettua soittamisen he pyysivät ystäviään apuaan talon siivoukseen.

Myös tämän pienen ukrainalaistytön laulu pommisuojassa on koskettanut ihmisiä. Juttu jatkuu videon alla.

Koti vaurioitui

Karina itse kertoo olleensa kotona ja tehnyt lettuja, kun naapurustossa räjähti.

– Yhtäkkiä näin oranssin ja mustan sävyisen pilven oikealla. Siihen saakka en ollut kuullut minkäänlaisia lentokoneiden tai pommien ääniä.

Räjähdys tuhosi tavaroita ja kaikkialla oli tuhkaa. Karina näki, että hänen veljensä huoneessa oli syttynyt tulipalo. Se saatiin sammutettua.

– Kaikki huokaisivat helpotuksesta ja äiti päätti kasata itseään soittamalla pianoa.

Perhe joutui lähtemään kotonaan maanantaina. He muuttivat ystäviensä luo Zhovkvaan Länsi-Ukrainaan. Karina kertoo heidän etsivän sieltä parhaillaan asuntoa.

Lue uusimmat tiedot Ukrainan sodasta.

Lue myös:

    Uusimmat