Väestöliitto tarjoaa keskusteluapua Suomessa asuville ukrainalaisille – tukipisteelle voi mennä purkamaan hätää ja huolta oman maan tilanteesta

Sodan viattomat kärsijät: menehtyneiden lasten ja nuorten tarinoita Ukrainasta 3:55
KATSO MYÖS: Sodan viattomat kärsijät: menehtyneiden lasten ja nuorten tarinoita Ukrainasta - asiantuntija avaa, miten "sotalapset" usein oireihtivat

Helsinkiin perustettiin tukipiste Suomessa asuville tai tänne paenneille ukrainalaisille. Tukipiste tarjoaa keskusteluapua sodan aiheuttamien traumojen käsittelyyn.

MTV Uutiset seuraa Ukrainan tapahtumia hetki hetkeltä.

Löydät tuoreimmat uutiset uutispalvelustamme sekä MTV Katsomosta joka päivä. 

Ukrainan sodan uhreja voi auttaa monin tavoin. Tästä artikkelista löydät ajantasaista tietoa auttamisesta

Ukrainan tilanne aiheuttaa monenlaisia tunteita. Tästä artikkelista löydät tietoja siihen, miten hakea apua itselle tai läheisellesi. 


Ukrainan sota on järkyttänyt ihmisiä maailmanlaajuisesti ja luonnollisesti erityisesti itse ukrainalaisia.

Väestöliitto kuvailee tiedotteessaan Suomessa asuvien ukrainalaisten tuntoja vihaksi, peloksi sekä hädäksi oman maansa tilanteesta sekä huoleksi sinne jääneiden sukulaisten, tuttavien sekä ylipäätään kansalaisten puolesta.

Maasta paenneet ukrainalaiset ovat saattaneet todistaa läheltä hyvinkin traumaattisia tapahtumia. Tämän vuoksi Väestöliitto on avannut tukipisteen ihmisille, jotka kaipaavat ammatillista keskusteluapua. Keskusteluapua tarjotaan ensisijaisesti ukrainalaisille, heidän perheenjäsenilleen ja läheisilleen.

Vapaaehtoisvoimin toimiva walk-in tukipiste

Walk-in tukipiste

Keskusteluapua voi saada myös verkossa ja puhelimitse. On-line tapaamista voi pyytää soittamalla numeroon +358 50 3257 173 tai lähettämällä sähköpostia vanhemmuus@vaestoliitto.fi

Walk-in tukipiste on avoinna aina arkipäivisin klo 12 – 18. Muista ajoista on sovittava etukäteen.

Walk-in tukipiste toimii Väestöliitossa, osoitteessa Kalevankatu 16, sisäpiha.

Pelastakaa Lapset ry on järjestänyt tiloihin lapsille tarkoitetun Turvallisen tilan siksi aikaa, kun aikuiset juttelevat ammattilaisen kanssa.

Väestöliiton tiloissa Helsingin Kampissa sijaitseva walk-in tukipiste toimii tällä hetkellä suomen-, englannin-, ukrainan- ja venäjän kielillä. Tukipisteelle voi mennä keskustelemaan ammattilaisen, vapaaehtoisesti toimivan terapeutin kanssa ilman ajanvarausta ja nimettömänä.

Kyse ei ole pitkäkestoisesta terapiasta, vaan ennemminkin keskusteluavusta.

Toimintaa pyöritetään eri järjestöjen tuella vapaaehtoisvoimin. Ukrainalaisten yhdistys Suomessa ry:n kautta toimintaan on saatu muun muassa ukrainan- ja suomenkielentaitoisia kieliavustajia.

Väestöliitto tähdentää tiedotteessaan, että venäjän kieltä puhuvat terapeutit ovat luotettavia, suomalaisissa järjestöissä toimiva henkilöitä.

Kallion lukiolaiset vastaavat: Miten Ukrainan sota ja viimeisen parin viikon tapahtumat ovat vaikuttaneet sinuun? 3:29
Kallion lukiolaiset vastaavat: Miten Ukrainan sota ja viimeisen parin viikon tapahtumat ovat vaikuttaneet sinuun?

Lähde: Väestöliitto

Lue myös:

    Uusimmat