Ukraina: Venäläissotilaita käsketty mestaamaan viholliset vangitsemisen sijaan

Ukrainalaisprikaati väittää tuhonneensa "kokonaisen tankkikomppanian" Donetskissa 1:02
Katso myös: Ukraina väittää tuhonneensa kokonaisen tankkikomppanian – julkaisi videon todisteeksi.

Ukrainan valtakunnansyyttäjä syyttää venäläissotilaita epäinhimillisistä toimista Donetskin alueella.

Ukraina on syyttänyt Venäjän joukkoja ukrainalaissotilaan mestaamisesta itäisellä Donetskin alueella.

Sekä Ukraina että Venäjä ovat syyttäneet toistensa asevoimia sotarikoksista taistelukentällä. Ukraina on vaatinut erityistä tuomioistuinta tutkimaan väärinkäytöksiä.

Ukrainan valtakunnansyyttäjä Andri Kostin sanoi sosiaalisessa mediassa, että sotilaan katkaistu pää löytyi asevoimien vahingoittuneen panssaroidusta ajoneuvosta.

Venäjä ei ole välittömästi kommentoinut Ukrainan väitettä, eikä uutistoimisto AFP ole kyennyt varmentamaan syyttäjän esittämää väitettä riippumattomasti.

"Barbaarisuudella ei saa olla sijaa"

Kostin väitti Volnovahan alueella toimivien venäläisjoukkojen saaneen määräyksen olla ottamatta sotavankeja ja sen sijaan "tappaa heidät epäinhimillisellä raakuudella -- mestaamalla".

– Tällä kauhealla barbaarisuudella ei saa olla sijaa 2000-luvulla. Tämä on jälleen yksi todiste siitä, että hyökkääjän tekemät sotarikokset eivät ole yksittäisiä tapauksia, vaan Venäjän hallinnon suunniteltu strategia, Kostin kirjoittaa.

– Emme anna näiden rikosten jäädä rankaisematta. Kehotan koko sivistynyttä maailmaa eristämään terroristivaltiot ja saattamaan ne oikeuden eteen.

Lue myös:

    Uusimmat