Ukraina iski HIMARSilla ammattiopistoon Donetskissa – Ukrainan mukaan massiivinen räjähdys surmasi jopa 400 venäläistä sotilasta

Ukrainalaiset iskivät sunnuntaina HIMARS-raketinheitinjärjestelmällä Donetskin alueella sijaitsevaan ammattikouluun.

Asiasta uutisoi CNN, jonka tiedot tapahtuneesta perustuvat Donetskin ”kansantasavallan” nukkehallinnon edustajan lausuntoihin.

Donetskin alue on ollut venäläismielisten separatistien hallitsema vuodesta 2014 saakka. Alue on yksi niistä Ukrainan alueista, jotka Venäjä on laittomasti liittänyt itseensä.

– Uudenvuoden aattona kirjaimellisesti keskiyöllä (sunnuntain vastainen yö) ammattiopistoon tehtiin massiivinen isku amerikkalaisella HIMARS-järjestelmällä, nukkehallinnon apulaisinformaatioministeri kirjoitti Telegramissa.

Tarkka uhrimäärä ei tiedossa

Donetskin nukkehallinnon edustajan mukaan ammattiopistossa oleskeli asevoimien edustajia. Separatistilähteen mukaan iskussa kuoli ja haavoittui ihmisiä. Lisäksi rakennus kärsi pahoja vaurioita.

Separatistihallinnon edustaja ei kertonut tarkkaa uhrimäärää. Ukrainalaisten media- ja sotilaslähteiden mukaan ammattiopisto sijaitsee Makiivkan kaupungissa. Ukrainan mukaan iskussa Makiivkaan olisi kuollut noin neljäsataa ja haavoittunut kolmesataa venäläistä sotilasta.

Aikaisemmin Ukraina on kertonut Venäjän menettäneen yksistään lauantaina 760 sotilasta. Venäjä on yrittänyt edetä jo kuukausia erityisesti Donetskin alueella sijaitsevassa Bahmutissa.

CNN:n mukaan Venäjä on kärsinyt taisteluissa raskaita tappioita, sillä alue on avonaista maaseutua, mikä ei ole hyökkäävän osapuolen kannalta suotuisaa. Myös Venäjän iskut ovat surmanneet useita ihmisiä Donetskin, Harkovan ja Tšernihivin alueilla.

Lue myös: