Mainos

Ukkonen pysäytti Fortumin Naantalin jalostamon

Ukkonen on keskeyttänyt Fortumin öljynjalostamon toiminnan yöllä Naantalissa.

Fortumin Naantalin öljynjalostamon molempien osastojen toiminta keskeytyi viime yönä ukkosen aiheuttamien ongelmien vuoksi. Jalostamon toiminta pyritään saamaan normaaliksi tänään.

Tehdas pimeni kokonaan, kun ukkonen katkaisi Naantalista sähköt noin minuutiksi vähän ennen puoltayötä. Sähkökatkon päätyttyä valot saatiin päälle, mutta sekä sähkö ja lämpö -osaston että öljy ja kaasu -osaston toiminta loppui.

-Nyt täytyy odottaa, että höyryntuotanto saadaan päälle, sillä ilman sitä emme voi aloittaa toimintaa myöskään öljy ja kaasu -puolella. Pysähdyksen aikana täytyy jatkuvasti valvoa, että mikään ei ala vuotamaan, sanoi Fortumin vuoropäällikkö Jari Isakkila.

Höyryntuotanto on tarkoitus saada käyntiin jo yön aikana, mutta Isakkilan mukaan kestää vuorokauden verran ennen kuin jalostamon toiminta palautuu normaaliksi. Katkoksen aiheuttamia taloudellisia vahinkoja vuoropäällikkö ei osannut yöllä arvioida.

Sähkökatkos aiheutti jalostamon öljy ja kaasu -puolella pienen vuodon, josta syttyi tulipalo vähän ennen yhtä yöllä. Fortumin henkilökunta sai palon hallintaan omin avuin, mutta paikalle hälytettiin myös yksiköitä Naantalin ja Raision palokunnista. Palokunnat huolehtivat jälkisammutuksesta. Palosta aiheutuneet vahingot jäivät pieniksi. Tulessa oli osa tyhjötislauskolonnia.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.