Mainos

Tyttöjen ympärileikkauksista vankeustuomioita Ranskassa

Ranskalainen tuomioistuin on langettanut afrikkalaiselle naiselle kahdeksan vuoden vankeustuomion noin 50 tytön sukuelinten silpomisesta. Myös tyttöjen vanhemmille luettiin joko ehdolliset tai ehdottomat tuomiot avunannosta rikokseen, kertoi Ranskan radio.

Oikeudenkäynti alkoi Pariisissa 2. helmikuuta. Kyseessä oli laajin ympärileikkauksia koskenut oikeudenkäynti Ranskassa ja ensimmäinen, jonka oli pannut vireille silpomisen uhriksi joutunut nainen.

Malilaista syntyperää oleva Mariatou Koita, joka on nykyisin Pariisissa asuva 23-vuotias oikeustieteen opiskelija, vaati päästä tuomarin puheille viisi vuotta sitten. Hän ryhtyi toimiin, kun vankeustuomion nyt saanut malilainen Hawa Greou, 52, saapui hänen vanhempiensa asuntoon ympärileikkaamaan hänen pikkusisarensa Mariamin.

Koita oli tunnistanut Greoun samaksi naiseksi, joka ympärileikkaisi hänet hänen ollessaan 8-vuotias. Tyttöjen sukuelinten silpominen kiellettiin Ranskassa vuonna 1984, mutta ensimmäinen tuomio langetettiin vasta vuonna 1991. Maailmassa on arviolta 130 miljoonaa ympärileikattua tyttöä ja naista. Kivulias käytäntö on edelleen valloillaan monissa Afrikan, Aasian ja Lähi-idän maissa.
(STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.