Mainos

Työttömien määrä lievässä nousussa

Työllisyys lisääntyi mm. teollisuudessa ja rakentamisessa. Laskua oli puolestaan kuljetuksessa ja koulutuksessa.

Tilastokeskuksen tietojen mukaan työttömyysaste oli helmikuussa 9,2 prosenttia. Vuotta aiemmin helmikuussa se oli tasan yhdeksän prosenttia.

Työttömiä oli työvoimatutkimuksen mukaan helmikuussa 237 000 eli 8000 enemmän kuin vuotta aiemmin. Naisten työttömyysaste oli 9,1 ja miesten 9,2 prosenttia. Nuorten eli 15-24-vuotiaiden nuorten työttömyysaste oli helmikuussa sama kuin vuotta aiemmin, 21,6 prosenttia.

Työttömyysaste oli matalin Etelä-Suomen läänissä, 7,5 prosenttia, ja korkein Itä-Suomen läänissä, 14. Toimialoista korkein työttömyysaste oli rakentamisessa.

Työvoimatoimistoihin ilmoitettiin helmikuussa 43 000 uutta avointa työpaikkaa eli 8000 enemmän kuin edellisen vuoden helmikuussa. Työllisyysaste eli työssä käyvien osuus 15-64-vuotiaista oli 66,7 prosenttia. Tämä oli 1,1 prosenttiyksikköä korkeampi kuin vuotta aiemmin.

Palkansaajien määrä kasvoi helmikuussa, mutta yrittäjien määrä pysyi lähes ennallaan. Yksityisellä sektorilla työllisyys lisääntyi, kun taas julkisella sektorilla työpaikkojen määrä väheni. Edellisen vuoden helmikuuhun verrattuna työllisyys lisääntyi teollisuudessa, rakentamisessa, liike-elämän palveluissa sekä sosiaali- ja terveyspalveluissa.

Työpaikat vähentyivät kuljetuksessa, rahoitus- ja vakuutustoiminnassa sekä koulutuksessa. Ne lisääntyivät Etelä- ja Länsi-Suomen läänissä.

Työllisyystilannetta seurataan kuukausittain sekä Tilastokeskuksen otantaan perustuvalla työvoimatutkimuksella että työministeriön työnvälitystilastolla.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.