Työt takkuavat, liikunta ei maistu – kärsitkö sinäkin joulun jälkeisestä masennuksesta?

6:56
Yllä olevalla videolla kerrotaan, mistä tunnistaa työuupumuksen.

Brittitutkimus paljasti monen kokevan joulun jälkeisen arkeen laskeutumisen hankalana, uutisoi Independent.

Loppuvuoden juhlapyhien jälkeen on vaikea palata takaisin töihin. Näin väittää eläinjärjestö SPANAn toteuttama tutkimus, johon osallistui yli 2000 brittiläistä aikuista. Heistä 44 prosenttia uskoi kärsivänsä tammikuussa ilmenevästä joulun jälkeisestä ”masennuksesta”.

Osallistujien vastausten perusteella on pääteltävissä, että ihmisillä menee neljä päivää ennen kuin työt luonnistuvat jälleen entiseen malliin. Osallistujista 52 prosenttia kertoi, että tammikuun alussa he ovat töissään läsnä lähinnä fyysisesti, eivät henkisesti.

Ongelmia tuovat aikaiset aamut, juhlapyhien aikana kasaantuneet työt ja rahojaan takaisin vaativat asiakkaat. Toisten on vaikea löytää motivaatiota liikuntaan, koska he tietävät kuntosalinsa olevan täynnä uudenvuodenlupauksen tekijöitä. Liikkumiseen olisi kuitenkin tarvetta, sillä moni koki jääneensä koukkuun joulusuklaisiin.

Joulun jälkeen ei lomia odotettavana

Jopa kuudes britti ei joulun jälkeen nähnyt enää mitään odotettavaa – ei lomia tai tavallista pidempiä vapaita. Tämä vaikeutti normaaleihin rutiineihin palaamista. Suomessa arkivapaita onneksi riittää myös vuonna 2019.

Halukkuudesta palata arkeen kertonee myös se, että joka viides vastaaja kertoi harkinneensa sairasloman ottamista ensimmäisiksi työpäiviksi juhlapyhien jälkeen. Yli puolet kertoi olevansa surullinen palatessaan lomaltaan.

Puolet vastaajista kertoivat lisäksi, ettei heillä ole tarkoituksena järjestää tammikuulle sosiaalista elämää koskevia suunnitelmia. Moni nimittäin koki itsensä liian äkäiseksi ja köyhäksi seurusteluun.

Lähde: Independent

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja