Eikö liikunta innosta? Näin helposti asian voi korjata

Toisille urheileminen on elämäntapa ja hyötyliikuntakin on luontainen osa arkea. Toisille taas liikunta ei syystä tai toisesta maistu lainkaan. Poimi vinkit siihen, kuinka liikunnallisemman elämäntavan omaksuminen helpottuu!

Vaikka jo ajatus liikunnasta tuntuisi pakkopullalta, voi oman ajattelutavan muokkaaminen olla yllättävän helppoa silloin, kun käsillä on oikeanlaiset vinkit elämänmuutoksen aloittamiseen. Tärkeintä on lähteä siitä, että pyrkii muuttamaan omaa asennettaan liikuntaa kohtaan positiivisemmaksi.

– On tärkeää olla ajattelematta sitä, että liikunta on kurinalaista toimintaa, jota voi harrastaa vain erityisissä vaatteissa kuntosalilla. Olisi hyvä keskittyä aloittamaan liikkuminen itselle kaikkein vaivattomimmin ja hauskimmin tavoin, fitness-asiantuntija Emily McCavanagh toteaa.

Pukeudu liikunnallisiin vaatteisiin

Liikkuminen on huomattavasti helpompaa silloin kun yllä on vaatteet, joissa urheilullisemman elämäntavan omaksuminen helpottuu. Valitsemalla jalkaan farkkujen sijaan joustavat housut ja kävelykenkien sijaan urheilullisemmat kengät on hyötyliikuntakin helpompi aloittaa kun juoksu- ja kävelyaskel on kevyempi.

Vapauta sisäinen lapsesi

Jos nautit liikunnasta vielä silloin kun se tarkoitti trampoliinilla pomppimista tai hyppynarulla hyppimistä, voi liikunnallisemman elämäntavan aloittaminen helpottua leikillisillä harjoituksilla. Lähtemällä lasten mukaan trampoliinille tai rientämällä vesisateessa ulos asianmukaisissa varusteissa liikuntainnon löytäminen voi helpottua.

Älä karta kävelemistä

Jos liikut autolla, älä käytä aikaasi siihen, että löydät parkkipaikan mahdollisimman läheltä sitä paikkaa, mihin olet menossa, vaan asennoidu kävelemään. Jos kuljet julkisilla kulkuvälineillä, mieti olisiko rauhoittavampaa taittaa matkaa jalan, kuin odottamalla bussia. Jo yksinkertaiset arkiset valinnat helpottavat jatkossa liikunnallisempien valintojen tekemistä: kun matkan on aiemmin kävellyt, on se helpompi kävellä myös jatkossa, sillä valinta on jo rutinoituneempi.

Unohda istumapaikan etsiminen

Sen sijaan, että etsisit aina katseellasi tungoksessa istumapaikkaa, seiso aina kun mahdollista. Nykyihminen käyttää suuren osan päivästään istuen, vaikka hyvässä ryhdissä seisominen olisi ihmisen fysiikalle huomattavasti otollisempaa.

Luota musiikin voimaan

Kun saat itsesi raahattua ensimmäisiä kertoja kuntosalille tai lenkkipolulle, tee kokemuksesta positiivisempi kuuntelemalla mielimusiikkiasi. Musiikin voima on valtava ja epämukavakin liikuntahetki voi saada positiivisia sävyjä, kun siihen yhdistää tietoisesti positiivisia sävyjä.

Valitse portaat

Sen sijaan, että jonottaisit alituiseen hissiin tai tekisit kaikkesi päästäksesi rullaportaisiin ruuhkassa, päätä kulkea portaita. Portaiden käyttäminen on mitä parhainta hyötyliikuntaa ja siihen totutteleminen muuttaa helposti elintapoja liikunnallisemmiksi.

Osta askelmittari

Askelmittari on yksi helpoimmista tavoista seurata sitä, kuinka paljon päivän aikana tulee liikuttua. Askelmittarin ostaminen voikin olla yllättävän helppo tapa oppia liikkumaan enemmän arjen keskellä. Askelista tulee ahneeksi!

Liiku mieluisassa ryhmässä

Kun liikuntaa harrastaa läheistensä kanssa, karsiutuu moni yksin suorittamiseen liittyvä pelko heti alkuunsa. Parhaimmillaan liikkuminen perheenjäsenten tai ystävien kanssa ei tunnu edes liikunnalta – mutta kaloreita palaa ihan samaan malliin kuin yksinkin liikkuessa.

Älä vaadi itseltäsi liikoja

Moni ajattelee, että esimerkiksi lenkki on täysin turha, jos se ei kestä puolta tuntia, tai että vatsalihaksia on turha tehdä, jos niitä ei tee viittäkymmentä. Irtaudu tästä ajattelusta ja ole ylpeä itsestäsi, jos jaksat juosta kymmenen minuuttia tai jos jaksat tehdä kymmenen vatsalihasliikettä.

Osallistu hyväntekeväisyystempauksiin

Tänä päivänä järjestetään paljon liikunnallisia tapahtumia, joiden taustalla on hyväntekeväisyys. Paikallisten urheiluseurojen tai naisten kunniaksi järjestetyt liikuntatapahtumat ovat yksi parhaimmista keinosta totuttautua liikunnallisempaan arkeen. Sen lisäksi, että tavoitteena on hyvän tekeminen itselleen, hyötyvät liikunnasta parhaimmillaan muutkin.

Lähde: Mnn.com

Lue myös:

    Uusimmat