Mainos

Työryhmä poistaisi kaksoisverotuksen Ahvenanmaan rajalta

Kaksoisverotus poistuu Ahvenanmaan verorajalta, mikäli asiaa pohtivan työryhmän kaavailemat lainmuutokset toteutuvat. Maaliskuun alusssa voimaantulleella verorajalla joutuu nyt maksamaan esimerkiksi mantereelta ostetusta autosta 22 prosentin arvonlisäveron, vaikka autoverot on jo maksettu aiemmin.

Kustavin Vuosnaisissa uusi verokäytäntö toimii jo rutiinilla. Säännöllisesti Brändön ja Kustavin välillä liikennöivät kuorma-autot jättävät tulliasemalle vain tiedot lastista, verot maksetaan myöhemmin. Tavallisen rajanylittäjän ei edes tarvitse poiketa tullissa.

Ongelmana on pidetty kaksoisverotusta niissä tapauksissa, jolloin ahvenanmaalainen ostaa esimerkiksi käytetyn auton mantereelta. Jo kertaalleen verotun auton hintaan rapsahtaa rajalla 22 prosenttia arvonlisäveroa.

Tänään kokoontuva verorajatyöryhmä ehdottaakin käytäntöä, jossa kaksinkertaiselta verotukselta välttyy, kun esittää todistuksen, että verot on jo kannettu. Samoin vain tilapäisesti verorajan ylittävältä tavaralta kannettaisiin veroa vain käytön eikä arvon verran. Näin esimerkiksi koneiden vuokraus rajan yli olisi helpompaa.

Yrityksien verojen maksu ja niiden vähennysoikeus halutaan myös siirtää samanaikaisiksi, nyt kahden kuukauden viive rasittaa yrityksiä. Valtiovarainministeriössä on suhtauduttu nihkeästi verorajan ongelmien nopeaan korjaamiseen. Ministeriössä odotellaan EU:n komission kantaa verorajasta, joka osaltaan on Rooman sopimuksen vastainen.

Työryhmä tehnee tänään kuitenkin lainmuutosehdotuksiaan, ministeriö valmistelee ne sitten omaan tahtiinsa.
(MTV3)

Huom! Uusi StreamWorks ohjelma valitsee nopeuden automaattisesti internetyhteytesi mukaan.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.