Mainos

Työmarkkinajärjestöt tuomitsevat Indonesian ja Etelä-Korean toimet

SAK, STTK ja Akava tuomitsevat Etelä-Korean hallituksen pyrkimykset kaventaa työntekijöiden ja ammattiyhdistysliikkeen oikeuksia. Lisäksi järjestöt vaativat Indonesiaa vapauttamaan ay-johtaja Muchtar Pakpahanin. Palkansaajajärjestöjen puheenjohtajat Lauri Ihalainen, Esa Swanljung ja Mikko Viitasalo ovat lähettäneet yhteiset vetoomukset Etelä-Korean ja Indonesian presidenteille.

Vetoomukset on toimitettu myös pääministeri Paavo Lipposelle, ulkoministeri Tarja Haloselle ja muille ministereille. Järjestöt kehottavat Suomen hallitusta tukemaan kansainvälisen ay-liikkeen vaatimuksia perusoikeuksien ja ay-oikeuksien kunnioittamisesta ja tekemään voitavansa Pakpahanin vapauttamiseksi.

Etelä-Korean presidentille lähetetyssä kirjelmässä ay-johtajat muistuttavat, että maa lupasi OECD:hen liittyessään korjata epäkohtia työlainsäädännössä ja ay-oikeuksissa. SAK, STTK ja Akava toteavat, että Etelä-Korean hallituksen toimet lakkoliikettä ja ay-liikettä vastaan sotivat jyrkästi OECD:lle annettuja lupauksia vastaan.

Indonesian presidentille lähetetyssä kirjelmässä todetaan, että maa on yhä selkeämmin luisumassa epädemokraattisen kehityksen tielle. Huiman talouskasvun tuloksista nauttivat yhä harvemmat, ja ay-oikeuksia puolustava ammattiyhdistysliike on tukahdutettu kovin ottein. Sen keulakuvaksi noussut Pakpahan on pidätetty ja vangittu useita kertoja.

Puheenjohtaja Pakpahan vieraili Suomessa vuosi sitten. Melko pian tämän jälkeen hänet vangittiin uudelleen, ja kansainvälinen ay-liike aloitti maailmanjärjestö VAKL:n (Vapaiden ammattiyhdistysten kansainvälinen liitto) johdolla kampanjan Pakpahanin vapauttamiseksi.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.