Tylyä jälkeä Münchenissä: Barcelonan Mestarien liiga -kausi on ohi

FC Barcelonan pelit jalkapallon Mestarien liigassa päättyivät tällä kaudella lohkovaiheeseen. Barcelona taipui päätöskierroksella vieraissa E-lohkon ykköselle Bayern Münchenille 0–3 ja sijoittui lohkokolmoseksi.

Bayernin takana lohkon toisesta Mestarien liigan pudotuspelipaikasta kävivät kilpaa Barcelona ja Benfica.

Barcelona lähti päätöskierrokselle E-lohkon kakkossijalta seitsemällä pisteellä. Benfica oli kolmantena viidellä pisteellään. Tiedossa oli, että tasapistetilanteessa Benfica olisi Barcelonan edellä keskinäisten pelien saldollaan.

Benfica paineli päätöskierroksen ottelussaan Kiovan Dynamoa vastaan 22 minuutissa 2–0-johtoon. Nuo lukemat säilyivät loppuun saakka, minkä myötä Barcelonan olisi Mestarien liigan pudotuspeleihin yltääkseen täytynyt päihittää Bayern München.

Voitosta Barcelona pystyi vain unelmoimaan. Bayern piti vakuuttavan organisoidulla pelaamisellaan katalonialaisvieraat pihdeissään ja siirtyi johtoon 34. minuutilla, kun Robert Lewandowski keskitti maalin lähellä ja Thomas Müller sai puskettua pallon juuri maaliviivan yli. Barcelonan Ronald Araujo ei aivan ennättänyt ajoissa purkaa palloa pois.

43. minuutilla Barcelonan tilanne kävi entistä synkemmäksi, kun Leroy Sane tykitti bayernilaisisäntien toisen maalin kaukaa rangaistusalueen rajan takaa.

Bayernilla ei ollut toisellakaan puoliajalla hätää, kun vaisu Barcelona ei saanut pallollisena mainittavaa aikaiseksi. Javier Musiala sen sijaan kasvatti isäntien johdon kolmeen maaliin. Alphonso Davies sai pidettyä pallon niukasti kentän sisällä ja kurotti pelivälineen maalille, josta Musiala naulasi sen verkkoon.

Bayern voitti E-lohkon kaikki kuusi otteluaan ja ylsi täyden 18 pisteen saldoon. Benfica oli lohkokakkonen kahdeksalla pisteellä, ja Barcelona sijoittui kolmanneksi seitsemällä pisteellä. Lohkojumbo Kiovan Dynamo sai kasaan yhden pinnan.

Barcelona jatkaa eurokauttaan lohkon kolmossijan myötä Eurooppa-liigan pudotuspeleissä. Edellisen kerran Barcelona oli jäänyt Mestarien liigan pudotuspelien ulkopuolelle 21 vuotta sitten.

Lille ja Salzburg pitivät asemansa

G-lohkossa yksikään joukkue ei ollut vielä varmistanut paikkaa Mestarien liigan pudotuspeleissä, joten jännitys säilyi viimeiselle kierrokselle.

Lille pysyi lohkoykkösenä lyötyään Wolfsburgin vieraissa 3–1. RB Salzburg piti puolestaan kakkossijansa 1–0-kotivoitolla Sevillasta.

Lille sai kerättyä 11 pistettä, Salzburg 10. Kuusi pistettä koonneen Sevillan sesonki jatkuu Eurooppa-liigan pudotuspeleissä, ja Wolsfburg jäi viidellä pinnalla lohkon jumboksi.

Atalanta–Villarreal-ottelu siirtyi

Manchester United on puolestaan F-lohkon voittaja 11 pisteellään. Se pelasi keskiviikkona tasan 1–1 Young Boysin kanssa, joka keräsi lohkon jumbona viisi pistettä.

Atalantan ja Villarrealin välinen ottelu siirtyi lumisten olojen myötä huomiselle torstaille. Joukkueet ratkovat, kumpi on F-lohkon kakkonen ja kumpi kolmonen.

Villarrealilla on ennen päätösottelua seitsemän pistettä ja Atalantalla kuusi pinnaa.

Mestarien liigan neljännesvälieräparit arvotaan ensi maanantaina.