Mestarien liiga -lohko päättyi hurjasti – katsomosta julkeaa häiriköintiä, historiaa syntyi

Frankfurtin Daichi Kamadaa häiritään laserilla, mutta rangaistuspotku uppoaa varmasti rysään 0:45
Video: Eintracht Frankfurtin Daichi Kamadaa häirittiin katsomosta laserilla, mutta hän hymyili ja laukoi pallon varmasti pömpeliin.

Kaikilla jalkapallon Mestarien liigan D-lohkon joukkueilla oli vielä päätöskierroksella mahdollisuus yltää kilpailun pudotuspelipaikkoihin tai yhtä lailla jäädä niiden ulkopuolelle. Lopulta kahdelle kärkipaikalle ylsivät kuplineen päätöskierroksen jälkeen Tottenham ja Eintracht Frankfurt.

Tottenham johti lohkoa ennen päätöskierrosta kahdeksalla pisteellä, mutta Sporting ja Frankfurt olivat tiukasti vain pinnan lontoolaisia perässä ja Marseille kaksi pojoa Tottenhamia jäljessä. 

Lohko oli edennyt tähän asti tiukasti, ja sitä oli myös päätöskierros. Lohkotilanne ehti elää, mutta Frankfurt nousi lopulta Sportingia vastaan 2–1-vierasvoittoon ja Tottenham teki saman Marseillen vieraana.

Sporting meni Frankfurtia vastaan Arthur Gomesin viimeistelemällä avauspuoliajan maalilla johtoon. Daichi Kamada tasoitti kuitenkin taiston toisella jaksolla rangaistuspotkusta, vaikka häntä häirittiin katsomosta laserilla (video artikkelin ylälaidassa), ja Randal Kolo Muani tälläsi saksalaisseuran vielä keulille (video alla).

Eintracht Frankfurt tarraa kiinni Mestarien liigan pudotuspelipaikkaan: Randal Kolo Muani maalaa johtohäkin 1:36
Näin Randal Kolo Muani pamautti Frankfurtin voittomaalin.

Marseille puolestaan iski Tottenhamia vastaan avauspuoliajalla johtoon Chancel Mbemban puskemalla uunilla, mutta Clement Lenglet puski lontoolaisvieraiden tasoituksen toisella jaksolla ja Pierre-Emile Höjbjerg latasi joukkueen voittoon lisäajalla tolpan kautta.

Tottenhamille kylmää vettä niskaan Mestarien liigassa:"Aijai, mikä pusku" 1:24
"Aijai, mikä pusku", Tuomas Virkkunen hehkutti Marseillen avausmaalia.

Tottenhamille iso maali: Clement Lenglet puskee tasoituksen Marseillessa 1:03
Tottenhamin tasoitus syntyi niin ikään puskulla.

Tottenham nousee lohkovoittoon lisäajan viimeisellä hetkellä 1:11
Tottenham painoi lohkovoittoon tällä lisäajan lopun voittomaalilla.

Tottenham voitti lohkon 11 pisteellä ja Frankfurt sijoittui toiseksi 10 pinnalla. Frankfurt eteni ensimmäistä kertaa historiassaan Mestarien liigan pudotuspeleihin, ensimmäisellä kaudellaan tässä kilpailussa. 

Sporting sijoittui seitsemällä pisteellä lohkokolmoseksi, ja sen eurotaival jatkuu Eurooppa-liigan pudotuspeleissä. Kuuteen pisteeseen jääneen Marseillen europelit ovat tältä kaudelta ohi.

Mestarien liigan ja Eurooppa-liigan pudotuspelit tahkotaan ensi vuoden puolella. Mestarien liigan lohkovaiheen viimeiset ottelut käydään keskiviikkona.

Mestarien liigan tiistain otteluiden lopputulokset:

Bayer Leverkusen – Club Brugge 0–0
FC Porto – Atletico Madrid 2–1 (2–0)
Bayern München – Inter 2–0 (1–0)
Liverpool–Napoli 2–0 (0–0)
Marseille–Tottenham 1–2 (1–0)
Viktoria Plzen – Barcelona 2–4 (0–2)
Rangers–Ajax 1–3 (0–2)
Sporting – Eintracht Frankfurt 1–2 (1–0)

Lue myös:

    Uusimmat