Bayern Münchenin ja Marseillen ennätyspitkät putket päättyivät – tanskalaisseura viritti historiallisen tempun

Bayern Münchenin ennätyspitkä voittoputki ja Marseillen ennätyspitkä tappioputki jalkapallon Mestarien liigan otteluissa tulivat päätökseensä tiistai-iltana.

Mestarien liiga suorana C Morella

C More näyttää suorana lähetyksenä joka ikisen Mestarien liigan, Eurooppa-liigan ja La Ligan ottelun.

C Moren sivulle pääset tästä

Bayern München oli voittanut edelliset 15 Mestarien liiga -ottelua peräkkäin. Putki käynnistyi viime kaudella, jolloin se voitti kaikki 11 Mestarien liiga -peliään ja vei sarjan mestaruuden.

Bayern joutui tänään tyytymään vieraissa 1–1-tasapeliin Atletico Madridia vastaan lepuutettuaan monia avainpelaajiaan. Atleticon avausjakson johtomaalin viimeisteli Joao Felix Marcos Llorenten aivan päätyrajalta tarjoamasta syötöstä.

Thomas Müller iski varsinaisen peliajan viime minuuteilla Bayernin rangaistuspotkusta tasoihin.

Bayern oli jo varmistanut A-lohkon voiton. Sillä on nyt Mestarien liiga -kauden viidestä ensimmäisestä ottelusta 13 pistettä. Atletico on lohkokakkosena kuudella pisteellä, mutta sen kakkossija ei ole ennen päätöskierrosta vielä varma.

Red Bull Salzburgilla on kasassa neljä pistettä ja lohkojumbo Lokomotiv Moskovalla kolme pinnaa.

Marseillelle Mestarien liiga -kauden avausmaalit ja avausvoitto

Marseille oli hävinnyt ennen tätä iltaa 13 Mestarien liiga -ottelua peräkkäin, mikä on sarjan ennätys. Lisäksi tämän kauden neljässä ensimmäisessä Mestarien liiga -pelissä ranskalaisseura ei ollut iskenyt maaliakaan.

Putket kuitenkin päättyivät, kun Marseille nousi nyt kotonaan 2–1-voittoon kreikkalaista Olympiakosia vastaan.

Olympiakos meni avausjaksolla Mady Camaran maalilla johtoon, mutta Marseille kampesi toisella jaksolla rangaistuspotkumaaleilla rinnalle ja ohi.

Ranskalaisten kummankin osuman viimeisteli pilkulta Dimitri Payet.

Tanskalainen Midtjylland otti historiansa ensimmäisen pisteen Mestarien liigan lohkovaiheessa, kun se jakoi italialaisen Atalantan vieraana pinnat lukemin 1–1.

Ensimmäistä Mestarien liiga -kauttaan pelaava Midtjylland oli hävinnyt lohkon ensimmäiset neljä otteluaan. Se oli nyt pitkään kiinni jopa voitossa, kun Alexander Scholz oli vienyt tanskalaiset 13. minuutilla johtoon pyssyttämällä pallon hurjalla vasemman jalan laukauksella yläkulmaan.

Cristian Romero puski kuitenkin Atalantan tasoihin 79. minuutilla.

Ajaxin tänä iltana Curtis Jonesin maalilla 1–0 päihittänyt Liverpool on varmasti D-lohkon voittaja – sillä on viidestä pelistä koossa 12 pistettä. Atalanta on kahdeksalla pisteellään lohkokakkosena, mutta Ajax on siitä vain pisteen päässä. Midtjylland on yhdellä pinnallaan lohkojumbo.