Manchester City nousi takaa PSG-mahtiottelussa – tasoitus hiljensi upeudellaan

Manchester City nousi maalin takaa-ajoasemasta 2–1-voittoon PSG:tä vastaan jalkapallon Mestarien liigan A-lohkon mahtiottelussa. Molempien joukkueiden pudotuspelipaikka varmistui.

Cityn ja PSG:n välisen koitoksen ensimmäinen maali nähtiin 50. minuutilla. PSG:llä oli tuolloin onnikin puolellaan, kun Lionel Messin alustus muutti City-laitapuolustaja Kyle Walkerin jalasta suuntaa ja pallo kimposi suoraan Kylian Mbappélle namupaikkaan. Ranskalainen viimeisteli pallon veräjään City-maalivahti Edersonin längistä.

Maalia oli näyttävästi petaamassa myös Neymar (video alla).

City tasoitti puolestaan henkeäsalpaavalla kuviolla 13 minuuttia myöhemmin. Gabriel Jesus otti viimeisellä alustuskosketuksen osumaan, jonka viimeisteli luukulta Raheem Sterling.

Katso Cityn hiljentävän upea tasoitusmaali ylälaidan videolta.

Taiston ratkaisuosuman niittasi 76. minuutilla isännille Gabriel Jesus, joka oli tullut kentälle toisella puoliajalla vaihdosta.

City varmisti A-lohkon voiton; sillä on nyt 12 pistettä. PSG etenee niin ikään varmasti pudotuspeleihin, kun sillä on ennen päätöskierrosta kahdeksan pinnaa.

Muitakin tikettejä pudotuspeleihin

Paikkansa Mestarien liigan pudotuspeleissä varmistivat keskiviikkona myös C-lohkon Sporting ja D-lohkon Real Madrid sekä Internazionale.

C-lohkossa yksi pudotuspelitiketti oli jo aiemmin varmistunut lohkokärki Ajaxin hyppysiin. Se on voittanut kaikki viisi otteluaan.

Lohkokakkoseksi sijoittuu Sporting, joka kukisti Borussia Dortmundin tuoreeltaan 3–1. Dortmund on ennen päätöskierrosta kolmen pisteen päässä Sportingista ja voi nousta vielä tasapisteisiin, mutta tuolloin keskinäisten otteluiden tulokset pitäisivät Sportingin edellä.

Real Madrid jatkaa D-lohkon kärjessä 12 pisteellä. Se löi lohkossa yllätyksiä tehneen FC Sheriffin vieraissa maalein 3–0.

Inter on lohkossa toisena 10 pinnalla. Se päihitti Shahtar Donetskin Edin Dzekon maaleilla 2–0.

Sheriff sijoittuu lohkossa kolmanneksi ja Shahtar jää lohkojumboksi. Sheriffillä on ennen päätöskierrosta kuusi pistettä ja Shahtarilla yksi pinna.