Tv-tähdestä romuraudaksi: Ukrainan tykistö tuhosi Venäjän harvinaisuuden

Tv-tähdestä romuraudaksi: Ukrainan tykistö tuhosi Venäjän harvinaisuuden – myös venäläissotilaan puolivillainen sammutusyritys videolle 0:47
Katso videolta TOR-vaunun karu kohtalo.

Ukrainan tykistö bongasi myös Venäjän televisiossa esitellyn ilmatorjuntajärjestelmän, ja teki siitä romurautaa.

Ukrainan puolustusministeriön julkaisemalla videolla voi nähdä, kun maan tykistö tuhoaa Venäjän TOR-M2DT -ilmatorjuntajärjestelmän. 

Sotaa seuraavan Ukraine Weapons Tracker -sivuston mukaan kyseessä on ensimmäinen kerta lähes vuoden kestäneen sodan aikana, kun Ukraina sai tuhottua harvinaisuuden.

TOR-M2DT -järjestelmä on rakennettu arktisiin olosuhteisiin. Keskelle peltoa parkkeerattu ilmatorjunta-vaunu oli avuton Ukrainan tykistön iskua vastaan.

Artikkelin alussa olevalta dronevideolta voi nähdä, kun venäläissotilas yrittää epätoivoisesti sammuttaa roihuavaa tulipaloa, mutta luovuttaa pian dramaattisin elein.

TOR-M2DT -ilmatorjuntajärjestelmä julkistettiin Venäjän voitonpäivänparaatissa vuonna 2017. Järjestelmä oli Ukrainassa ensimmäistä kertaa tositoimissa. 

TOR-M2DT on lyhyen kantaman järjestelmä, jonka nykyinen malli voi ampua neljää eri maalia samanaikaisesti. Se tunnistaa kohteita itsenäisesti.

Katso tapahtumaketju artikkelin alusta.

Video: Ukrainan puolustusministeriö / Twitter

Lue myös:

    Uusimmat