Mainos

Tv: Gaddafin joukot Bengasin porteilla

Libyan johtajan Muammar Gaddafin joukot ovat edenneet kapinallisten hallussa olevan Bengasin kaupungin liepeille, kertoo Libyan tv. Tv:n mukaan Gaddafin joukot ovat vallanneet Bengasin lähellä olevan Zuwajtinan öljykaupungin ja ovat matkalla kohti Bengasia.

Tv:n tietoja ei pystytty heti vahvistamaan riippumattomista lähteistä.

Kapinalliset ovat perustaneet väliaikaishallituksen päämajan Bengasiin. Libyan armeija kehotti televisiossa kaikkia Bengasin asukkaita siirtymään puoleenyöhön mennessä pois alueilta, joilla on kapinallisia tai heidän asevarastojaan.

Libyan armeija ja kapinalliset kävivät myös kiivaita taisteluja strategisesti tärkeistä Misratan ja Ajdabijan kaupungeista. Armeijan ehdittiin jo kertoa vallanneen molemmat kaupungit, mutta kapinalliset kiistivät väitteet. Al-Arabija-kanavan mukaan Ajdabijan taisteluissa on kuollut ainakin 30 siviiliä.

YK:n turvallisuusneuvosto äänestää tänään Libyan lentokiellosta, diplomaattilähteet sanoivat uutistoimisto AFP:lle. 15-jäseninen neuvosto sopi päätösluonnoksesta eilen.

Lentokielto estäisi Gaddafin joukkoja pommittamasta siviilejä ilmasta. Diplomaattilähteiden mukaan luonnosta saatetaan kuitenkin muuttaa ennen äänestystä.

Kapinallisten kanssa neuvotelleen ranskalaisen Bernard Henri-Levyn mukaan lentokiellosta ei enää ole mitään hyötyä.

- Siitä olisi pitänyt sopia kahdeksan päivää sitten. Nyt meidän on pysäytettävä Bengasia kohti vyöryvä hyökkäys, koska siellä on luvassa verilöyly. Miljoona ihmistä uskoi länsimaiden lupauksiin. Gaddafi tulee kostamaan armotta Libyan kansalle sen, että häntä pidettiin pilkkana, Henri-Levy jyrisi.

(MTV3 - AFP - Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.