Mainos

Tutkimus: Pikkulasten televisionkatselusta keskittymisongelmia

Tutkijat päättelevät, että nopeasti vaihtuvat kuvat televisioruudulla voivat tarjota liiaksi ärsykkeitä alle kouluikäisen aivoille.

Mitä enemmän pienet lapset katsovat televisiota, sitä suurempi on keskittymisvaikeuksien riski heillä kouluiässä on, käy ilmi tuoreesta amerikkalaistutkimuksesta. Tutkimus on julkaistu Pediatrics-lehden huhtikuun numerossa.
Tutkimuksessa selvitettiin noin 1 400:n 1- ja 3-vuotiaan lapsen televisionkatselua ja heidän mahdollisia ongelmiaan 7-vuotiaana. Tutkimuksen mukaan jokainen päivittäinen tunti, jonka pikkulapsi viettää television ääressä, lisää keskittymisvaikeuksien riskiä 10 prosenttia.

Lastenlääkärijärjestö American Academy of Pediatricsin suosituksen mukaan alle 2-vuotiaiden ei pitäisi katsoa televisiota ollenkaan. Tutkijat päättelevät, että nopeasti vaihtuvat kuvat ja tapahtumat televisioruudulla voivat tarjota liiaksi ärsykkeitä alle kouluikäisen aivoille herkässä kehitysvaiheessa.

- On olemassa useita syitä estää lapsen televisionkatselu. Toiset tutkimukset ovat osoittaneet, että se (katselu) on yhteydessä myös ylipainoisuuteen ja aggressiivisuuteen, kertoi tutkimuksenjohtaja, lastenlääkäri Dimitri Christakis Seattlen lastensairaalasta.

(MTV3-STT-TT-DPA-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.