Tutkimus: Naisen alhainen paino takaa onnellisen avioliiton

Tutkimuksen mukaan naisen paino vaikuttaa avioliiton onnellisuuteen.

Tutkimuksen mukaan avioliitto on molemmille osapuolille tyydyttävämpi kokemus, jos vaimo painaa miestään vähemmän. Neljä vuotta kestäneeseen tutkimukseen osallistui 169 vastanainutta paria, kertoo abcnews.go.com.

– Yhteiskuntamme asettaa naisille valtavia paineita saavuttaa joskus saavuttamattomissa oleva alhainen paino. Tutkimuksen suuri viesti on, että kaikenkokoiset naiset voivat olla suhteessaan onnellisia, jos heillä on oikea kumppani. Suhteellinen paino merkitsee, tutkimusta johtanut AndreaMeltzer kuvaa.

Naisen ei siis tarvitse olla laiha – riittää, kun hän on miestään pienempi.

"Afrikassa paino on merkki hedelmällisyydestä"

Tutkijoiden teoria on, että paino ja viehätysvoima ovat miehille tärkeämpiä kuin naisille. Miehen tyytymättömyys voisi ajan myötä vaikuttaa myös vaimon mielialaan.

– Tietenkin monet asiat vaikuttavat suhdetyytyväisyyteen, ja tämä on vain yksi niistä. Paino ei takaa hyvää suhdetta, Meltzer muistuttaa.

Myös kansalaisuus voi vaikuttaa tutkimukseen, ja painon tärkeys onkin eurooppalainen ja amerikkalainen arvo, kertoo pariterapeutti SusanHeitler.

– Afrikassa paino on merkki hedelmällisyydestä ja hekumallisuudesta. Painavia naisia arvostetaan siinä kulttuurissa, Heitler muistuttaa.

MTV3/Helmi

Lähde: Abcnews.go.com

Kuvat: Colourbox

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja