Tutkimus: Yksi kuudesta naisesta valitsee laihuuden ennen terveyttä

Naiset tekevät mitä tahansa päästäkseen bikinikuntoon. Väitteen takana on nyt myös tieteellistä tutkimusta., Female First uutisoi.

Australialainen tutkimusryhmä osoittaa, että naiset tekevät mitä vain ollakseen hoikempia. Tutkimuksen mukaan naiset aloittavat keskimäärin kaksi dieettiä kuukaudessa. Kaiken lisäksi kolmasosa aloittaa dieetin vain näyttääkseen paremmalta. Myös tuleva loma bikineissään motivoi.

Tutkimuksen mukaan naiset ovat valmiit aloittamaan kahvin juonnin, ryhtymään tupakoimaan ja nielemään laihdutuspillereitä vähentääkseen ruokahaluaan. Yksi kuudesta naisesta menee jopa niin pitkälle, että he laittavat ulkonäkönsä terveytensä edelle. Naiset sanovat, että he olisivat onnellisimpia ennemmin, jos olisivat laihempia kuin terveempiä.

– On huolestuttavaa, että naiset riskeeraavat terveytensä, koska tuntevat paineita näyttää hyvältä lomalla, tutkimuksen johtaja Tony Ferguson sanoo.

Myös Lääkäri Hilary Jones ihmettelee nopeisiin tuloksiin tähtääviä dieettejä.

– Ne ovat kuormittavia, vaarallisia ja kestämättömiä, etenkin jos jätetään aterioita väliin ja käytetään epäsopivia lääkkeitä tai laihdutuspillereitä. Tämä tutkimus osoittaa, että jos haluat pudottaa painoa ja pysyä terveenä, nopeilla dieeteillä ei saada pitkäaikaisia tuloksia.

Tutkimuksen johtaja Ferguson suosittelee ottamaan selvää terveellisistä painonpudotustavoista. Hän suosittelee ruokavaliota, joka koostuu hyvistä hiilihydraateista ja terveellisistä ateriankorvikkeista.

Teksti: MtV3/Helmi

Lähde: femalefirst.co.uk

Kuvat: Shutterstock/Maksim Smeljov

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja