Mainos

Tutkimus: Miehen kannattaa vältellä kotitöitä

Kotitöihin osallistuvien miesten avioliitot päättyvät useammin eroon kuin sellaisten parien, joissa naiset tekevät suurimman osan kotitöistä. Asia selviää Norjassa tehdystä "Equality in the Home"-tutkimuksesta.

Kotityöt jakavien parien keskuudessa avioerot ovat tutkimuksen mukaan jopa 50 prosenttia yleisempiä kuin sellaisten parien, joissa naiset tekevät suurimman osan kotitöistä.

- Mitä enemmän mies on mukana kotitöissä, sitä korkeampia avioeroluvut ovat, tutkimusta tehnyt Thomas Hansen tiivistää The Telegraphin mukaan.

Tutkijoiden mukaan tulosten takana on kuitenkin nähtävissä pelkkiä kotitöitä "syvempi" merkitys. Ne heijastavat pikemminkin tämän päivän asenneilmapiiriä.

- Nykypareilla on samanlainen näkemys kotitöiden jakamisesta, ja he näkevät avioliiton samalla tavalla, Hansen viittaa avioliiton "pyhyyden" kärsimiseen.

- Nykyään naisilla on myös korkeampi koulutustaso ja hyvin palkattuja töitä, joten he eivät ole taloudellisesti niin riippuvaisia puolisoistaan. He pärjäävät omillaan paljon paremmin, vaikka avioero tulisikin.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.