Tutkimus: Miehelle ei kannata antaa anteeksi liian helposti

Uusin tutkimus osoittaa, että miehelle ei kannata anteeksi liian helposti. Pehmoilu voi pilata parisuhteesi.

Tennesseen yliopiston tekemä tutkimus paljastaa yllättäviä asioita rakkaussuhteista. Parisuhde voi kärsiä, jos annat miehelle liian helposti periksi. Tutkimuksen mukaan mies, jolle nainen antaa helposti anteeksi erehdyksen jälkeen, tekee kuusi kertaa todennäköisemmin saman erehdyksen uudelleen kuin mies, jonka kumppani ei anna anteeksi yhtä helposti. Saman tutkimusryhmän aikaisempi tutkimus osoittaa, että kumppaninsa virheitä sormien läpi katsovat naiset ovat myös muita naisia onnettomampia suhteessaan.

– Kun annat miehelle anteeksi liian helposti, hän ajattelee, ettei väärin tekemisestä tarvitse kärsiä seuraamuksia. Ainainen sormien läpi katsominen tekee huonoa myös naisen itsetunnolle, psykologi Jeffrey Bernstein kertoo.

Tutkimustulos ei tarkoita, että naisen pitäisi vahdata haukan lailla miehensä jokaista pikku virhettä. Naisen kannattaakin miettiä, mitä hän suostuu sietämään ja mitä ei. Cosmopolitan listasi asiat, joissa naisen kannattaa olla tarkkana.

Mies tuhlailee, muttei maksa vanhoja lainojaan

Jos pariskunnalla on yhteinen tilipussi, miehen tuhlaileva elämäntapa voi käydä voimille. Jos miehesi lainoistaan huolimatta ostelee itselleen hintavia laitteita, älä tyrmää miehesi innostusta nalkuttamalla. Sano sen sijaan, että tunnet olosi epämukavaksi, sillä budjettinne ei anna myöden uusille ostoksille. Sen jälkeen voit kysyä mieheltä, mikä hänen mielestään on paras tapa ratkaista tilanne. On tärkeää, että hän saa olla mukana päätöksenteossa. Mies myöntyy helpommin, jos hän kokee, että on saanut päättää asiasta itse.

Mies ei pidä työstään

Jos miehesi vain valittaa kurjia työolojaan, mutta ei tee mitään parantaakseen asemaansa, ota ohjat käsiisi. Sano että rakastat häntä, mutta olet huolissasi, koska hän on antanut itselleen luvan olla onneton. Kerro miehelle, että olet hänen tukenaan, mutta kuuntelet häntä vasta, kun hän alkaa tosissaan etsiä uutta työpaikkaa. Jos miehesi ei siltikään lopeta valittamista, sano ettet aio olla hänen terapeuttinsa. Joka kerta kun mies aloittaa valittamisen, nouse ylös ja siirry toiseen huoneeseen.

Miehesi ex lähestyy häntä Facebookissa

Kun ex saapuu yllättäen miehesi elämään Facebookin välityksellä, saat luvan olla tarkkana. Ensimmäinen hälytysmerkki on, jos miehesi ei jaksa kertoa sinulle päivänsä kuulumisia ja vastaa murahdellen kysymyksiisi. Toinen hälytysmerkki on, jos hän viettää tavallista enemmän aikaa tietokoneellaan tai iPhonensa ääressä. Tosissaan voit huolestua, jos seksielämänne muuttuu niin, että sinun täytyy kerjätä häneltä hellyydenosoituksia.

Nosta kissa pöydälle ja keskustele miehesi kanssa. Kerro hänelle, että olet huomannut asioiden muuttuneen sen jälkeen, kun hän alkoi pitää yhteyttä ex-tyttöystäväänsä. Sano, ettet halua olla suhteessa, jossa sinun täytyy vahdata häntä ja että olet sitoutunut suhteeseenne ainoastaan niin kauan kuin hänkin on. Kysy, miltä hänestä tuntuisi, jos asetelma olisi toisin päin. Älä kuitenkaan käske häntä lopettamaan yhteydenpitoa ex-tyttöystävään. Asioiden kieltäminen kumppanilta on väärin. Hänen täytyy ymmärtää itse, että viestittely ei ole hyväksi parisuhteellenne.

Olet valmis menemään naimisiin, mutta hän epäilee

Olette puhuneet naimisiinmenosta useita kertoja, mutta miehesi ei tee elettäkään kosiakseen. Sano miehellesi, että haluat selvyyden asiaan. Kerro että olisit surullinen, jos suhteenne ei toimisi ja haluaisit tietää, mikäli miehesi ei halua naimisiin. Anna hänelle aikaa pähkäillä asiaa, mutta tee selväksi, että haluat tietää, koska miehesi on tehnyt päätöksensä. Menettämisen pelko voi selkeyttää miehen mieltä.

MTV3/Helmi

Lähde: Cosmopolitan

Kuvat: Shutterstock/Hasloo Group Production

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja