Mainos

Tutkimus: Hymyilevä mies ei ole seksikäs

Jos mies haluaa tehdä seksikkään ensivaikutelman naiseen, hänen ei kannata hymyillä liikaa. Tuore kanadalaistutkimus paljastaa, että naiset pitävät ensivaikutelman perusteella seksikkäinä miehiä, jotka näyttävät joko ylpeiltä tai siltä, että tietävät tehneensä jotain pahaa.

Yhdysvaltojen psykologiyhdistyksen Emotion-lehdessä julkaistussa tutkimuksessa näytettiin koehenkilöille valokuvia vastakkaisen sukupuolen edustajista. Heitä pyydettiin kertomaan kuvissa näkemiensä ilmeiden perusteella ensivaikutelmansa siitä, kuinka seksikäs kukakin oli.

Naiskoehenkilöt eivät tunteneet juuri lainkaan vetoa hymyileviä miehiä kohtaan. Nämä vaikuttivat heidän silmissään joko liian naisellisilta tai siltä, että yrittivät epätoivoisesti saada seksiä.

Tutkimuksen johtaja Jessica Tracy British Columbia -yliopistosta arvioi tulosten vahvistavan vanhaa ajatusta, jonka mukaan naiset pitävät pahoja poikia viehättävinä.

- Naiset tuntevat vetoa James Deanin ja Edward-vampyyrin tyyppisiin miehiin: miehiin, joissa on vikoja, mutta jotka tiedostavat sen ja joita piinaa ajatus heidän viallisuudestaan.

Naisten osalta tulos oli päinvastainen kuin miesten: hymyilevät naiset olivat mieskoehenkilöiden mielestä selvästi kaikkein seksikkäimpiä.

Nolostuneesta ilmeestä miehet ja naiset olivat samaa mieltä: kummatkin pitivät seksikkäänä vastakkaisen sukupuolen edustajaa, joka luo katseensa nolona alas.

Tracy ja hänen tutkimusryhmänsä korostavat kuitenkin, että tulokset koskevat vain ensivaikutelmaa. Pitkässä parisuhteessa hymyileminen saattaakin nousta arvoon arvaamattomaan.

- Parisuhdetta etsiessään ihmiset ottavat huomioon monia muitakin asioita kuin seksuaalisen vetovoiman. Emme yritä sanoa, ettei miehen kannattaisi olla hyvä tyyppi.

(MTV3 - STT - Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.