Mainos

Tutkimus: Elo ilman nettiä on mahdollista

Suurin osa yhdysvaltalaisista, joilla ei ole Internet-yhteyttä, ei edes halua sitä, ilmenee juuri julkaistusta tutkimuksesta. Tutkimuksen mukaan puolella yhdysvaltalaisista aikuisista, eli 94 miljoonalla ihmisellä, ei ole yhteyttä Internetiin. Näistä 32 prosenttia, eli 31 miljoonaa, ei haluakaan verkkoyhteyttä ja 25 prosenttia, eli 23,5 miljoonaa, ei ehkä halua yhteyttä.

Tutkimus osoitti, että mitä vanhempi henkilö on, sitä todennäköisemmin hänellä ei ole verkkoyhteyttä. Yli puolet yli 50-vuotiaista ei edes käytä tietokonetta. Lisäksi ihmisillä, jotka eivät käytä verkkoa, on monenlaisia ennakkoluuloja Internetistä:
-He uskovat, ettei Internet ole käytännöllinen eikä vieraanvarainen. He ovat myös huolestuneita verkossa vaanivista vaaroista ja oman yksityisyyden suojaamisesta, todetaan Pew Internet and American Life Projectin tekemässä tutkimuksessa.

Tutkimus myös vahvisti, että hyvätuloisilla ihmisillä on todennäköisemmin Internet-yhteys kotona. Noin 78 prosentilla talouksista, joissa ansaitaan yli 75 000 dollaria, on yhteys verkkoon. Vastaava prosenttiluku alle 30 000 dollaria ansaitsevilla on 31. Noin puolella Yhdysvaltain valkoihoisista on Internet-yhteys; mustasta väestöstä 36 prosentilla ja espanjalaisista 44 prosentilla. Kuitenkin yhteyksien määrät hyvin toimeen tulevien valkoisten, mustien ja espanjalaisten kanssa ovat kutakuinkin samoja.

Koska nuorten ihmisten on havaittu olevan kiinnostuneimpia Internetistä, tutkimuksen kirjoittajat ovat päätelleet, että "jonkun ajan päästä, mahdollisesti sukupolven aikana, Internetin suosio saavuttaa puhelimen ja television suosion tason".

(MTV3-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.