Uuden tutkimuksen mukaan syömisen ennen puolta yhdeksää aloittavilla on matalampi verensokeri ja vähemmän insuliiniresistenssiä. Havainto vahvistaa näyttöä siitä, että aamiaisen nauttiminen voi pienentää riskiä sairastua tyypin 2 diabetekseen.
Päivän aterioiden syömisen aloittaminen varhain voi auttaa pienentämään diabetesriskiä, yli 10 500 yhdysvaltalaisen aikuisen aineistoon perustuva tutkimus vihjaa.
Osallistujat jaettiin kolmeen ryhmään sen perusteella, missä aikaikkunassa he söivät päivän ateriansa (alle 10 tunnissa, 10–13 tunnissa tai yli 13 tunnissa). Tämän jälkeen tutkijat jakoivat osallistujat alaryhmiin sen pohjalta, milloin päivän ensimmäinen ateria syötiin (ennen tai jälkeen kello 8.30).
Analyysissä havaittiin, että aikaisin syövillä osallistujilla oli alhaisempi verensokeri ja vähemmän insuliiniresistenssiä huolimatta siitä, kuinka suuressa aikaikkunassa päivän ateriat nautittiin.
Lue myös: Tunnetko oireet? Tutkimus paljastaa, kuinka hälyttävän usein diabetes todetaan sattumalta
Ajoitus kestoa tärkeämpää
Niin sanottu pätkäpaasto, jossa päivän ateriat nautitaan tietyllä aikavälillä ei siis tässä tutkimuksessa näyttänyt pienentävän diabetekseen sairastumisen riskiä.