Tutkimukset peruuntuivat koronan vuoksi – nuorelle brittiäidille kerrottiin videopuhelulla, että hänellä on vain kuukausia elinaikaa

Mikä on tappavin syöpä?"Syöpälääkärille haastavia on edelleen valitettavasti useita" 1:32
Mikä on tappavin syöpä? Katso videolta lääkärin vastaus.

Brittinainen ei päässyt lääkäriin maan vaikean koronatilanteen vuoksi ja sai lopulta kuulla sairastavansa levinnyttä syöpää. Kyseessä ei valitettavasti ole ensimmäinen tapaus, kun koronaviruspandemia aiheuttaa diagnoosin ja hoidon viivästymisen.

23-vuotias Kimberley Eccles sai elokuussa kuulla lääkäreiltä videopuhelun välityksellä, että hänellä saattaisi olla enää puoli vuotta elinaikaa. Kimberley oli sairastunut aikuisilla harvinaiseen luurankolihaksiin pesiytyneeseen syöpään, rabdomyosarkoomaan, johon ei olisi parantavaa hoitoa.

Lääkäri kehotti vakavasti sairasta naista laatimaan listan asioista, joita hän haluaa tehdä ennen kuolemaansa, ja luomaan muistoja 7-vuotiaan lapsensa kanssa, kun vielä voi.

– Sydämeni on särkynyt. Olen vain 23-vuotias ja minulla on kaunis tytär, joka tarvitsee minua, Kimberley sanoo The Sunille.

Kimberley oli huolestunut terveydestään jo paljon aiemmin, mutta diagnoosi viivästyi koronavirusepidemian vuoksi.

Syöpädiagnoosi ja -hoidot viivästyivät koronan vuoksi

Kimberley huomasi jo viime kesäkuussa haavauman suussaan. Lääkärit epäilivät tuolloin, että kyseessä on tukkeutunut sylkirauhanen.

Helmikuuhun mennessä kipeä kohta oli paisunut tennispallon kokoiseksi. Hänelle varattiin aika kolmeen eri tutkimukseen, mutta kaikki peruuntuivat Ison-Britannian pahan koronatilanteen vuoksi. Kimberley pääsi hoitoon vasta elokuussa, kun hän lyyhistyi kesken työpäivän. Koepala paljasti, että naisen kasvot vääristänyt patti oli syöpää.

Diagnoosin jälkeen alkoivat solusalpaajahoidot. Seuraavaksi kasvain tullaan leikkaamaan poskesta yhdessä koko vasemman posken ja leukaluun kanssa. Kirurgit yrittävät rakentaa nuoren naisen kasvot uudelleen ottamalla kudoksia ja luuta hänen jalastaan.

Lääkärit eivät kuitenkaan usko Kimberleyn paranevan, sillä syöpä on levinnyt.

Kimberley on pistänyt vireille joukkorahoituksen matkustaakseen Yhdysvaltoihin saamaan vaihtoehtoista hoitoa.

Jos upotus ei näy, voit avata sen tästä.

Syöpäkuolemien arvellaan lisääntyvän koronaviruspandemian vuoksi

Kimberley ei valitettavasti ole ainut ihminen, jonka diagnoosi ja hoito on lykkääntynyt koronaviruksen vuoksi. Daily Mailin mukaan ensimmäisen puolen vuoden epidemiajakson aikana jopa 25 000 brittiä on kuollut elintärkeiden hoitojen viivästymisen seurauksena.

Elokuussa ilmestynyt brittitutkimus arvioi, että koronaviruksesta johtuva syöpäseulontojen keskeyttäminen ja lykkääminen tulee todennäköisesti lisäämään syöpäkuolemia myös tulevina vuosina.

Syövän oireet – millaisesta oireesta tulee huolestua? 2:17

Lue uusimmat lifestyle-artikkelit.

Lähteet: The Sun, Daily Mail

Lue myös:

    Uusimmat