Tutkijoiden erikoinen teoria: Suuseksin antaminen miehelle tekee onnistuneesta raskaudesta todennäköisemmän – tässä syy

Hollantilaiset tutkijat väittävät, että suuseksin antaminen voi tehdä onnistuneesta raskaudesta todennäköisemmän. Uskomattomalta kuulostava teoria vaatii kuitenkin jatkoselvitystä, tiedemiehet huomauttavat.

Mutta miten keskenmenon riskiä voisi pienentää? Journal of Reproductive Immunology -tiedejulkaisussa ilmestynyt tutkimus ehdottaa yllättävää keinoja: suuseksin antamista miehelle.

Suuseksin antaminen yhteydessä vähäisempiin keskenmenoihin

Hollantilaisen Leidenin yliopiston tutkijat keräsivät tutkimustaan varten verrattain pienen otoksen keskenmenoista kärsineitä naisia sekä naisia, joiden raskauden aikana ei ollut esiintynyt komplikaatioita.

Tutkimukseen osallistuneista naisista 97 oli kokenut vähintään kolme keskenmenoa. Kaikki naiset olivat alle 36-vuotiaita ja yrittäneet raskautta aina saman kumppanin kanssa.

Verrokkiryhmään kuului 137 naista, jotka eivät olleet kokeneet raskauksiensa aikana komplikaatioita.

Kaikki naiset täyttivät kyselylomakkeen, jossa selvitettiin esimerkiksi seksikäyttäytymistä, terveyttä ja elämäntapoja.

Selvisi, että 56,9 prosenttia keskenmenon saaneista naisista kertoi harrastavansa kumppaninsa kanssa suuseksiä. Raskauksista komplikaatioitta selvinneistä naisista suuseksiä harrasti 72,9 prosenttia. Toisin sanoen suuseksin harrastaminen näytti olevan yhteydessä pienentyneeseen keskenmenon todennäköisyyteen.

Ei ensimmäinen spermaa ylistävä tutkimus

On huomioitava, että tutkimus osoittaa ainoastaan yhteyden suuseksin antamisen ja keskenmenojen välillä. Ilmiölle on kuitenkin tieteellinen selitys, huomauttaa muun muassa IFLSciece-sivusto.

Aiemmat tutkimukset ovat yhdistäneet raskauden aikaisen immuunipuolustuksen toistuviin keskenmenoihin. Nyt julkaistussa tutkimuksessa havaittu yhteys suuseksin ja komplikaatiottoman raskauden välillä voisi selittyä sillä, että suuseksi altistaa äidin isänpuoleisille vasta-aineille, joita on siemennesteessä. Spermassa oleville vasta-aineille altistuminen voisi auttaa äitiä luomaan suojan istukalle ja sikiölle, mikä saattaisi pienentää keskenmenon riskiä.

Hollantilaisten tutkimus ei ole ensimmäinen, joka kehottaa raskaana olevia naisia nielemään miehen spermaa. Sperman on huomattu ehkäisevän raskausmyrkytystä ja tekevän naisen immuunijärjestelmän suotuisaksi raskaudelle.

Tutkimustuloksia kannattaa joka tapauksessa tulkita varoen, sillä otos on pieni ja yhteys heiveröinen. Suuseksiä voi kuitenkin harrastaa muutenkin. Nappaa suuseksivinkit, joilla saat miehen kiemurtelemaan nautinnosta.

Lue uusimmat lifestyle-artikkelit.

Lue myös:

    Uusimmat