Tutkijat nimesivät kaksi pettämistä ennakoivaa ominaisuutta – yllätyitkö?

1:18

Pienessä tutkimuksessa havaittiin, että seksikumppaneiden runsas lukumäärä sekä impulsiivinen luonne ovat pettämistä ennakoivia ominaisuuksia. Tutkimuksesta kertoo muun muassa brittiläinen Independent -lehti.

Onko kerran pettäjä aina pettäjä? Videolla kysymykseen vastaa seksuaaliterapeutti-sosiologi.

Australialaisen Queenslandin yliopiston tutkimus viittaa siihen, että tietyt ominaisuudet altistavat pettämiselle parisuhteessa.

Tutkimukseen osallistui 123 nuorta heteroa ikähaitarilta 17–25. Osallistujien antamien vastausten perustella tutkijat päättelivät, että lukuisten eri ihmisten kanssa seksiä harrastaneet sekä harkitsemattomat ihmiset pettävät todennäköisimmin kumppaneitaan.

Pettämiseksi laskettiin tutkimuksessa suuteleminen tai seksin harrastaminen jonkun muun kuin oman kumppaninsa kanssa. On hyvä muistaa, että pettää voi monilla muillakin tavoilla.

Selitys käy järkeen

Tutkijat selittävät löydöksiään sillä, että impulsiiviset ihmiset eivät ajattele tekojensa seurauksia. Kuten sitä, että pettäminen voi johtaa parisuhteen katkeamiseen – vaikka pettäminen itsessään ei automaattisesti tarkoita eroa.

Seksikumppaneiden runsaus saattaisi puolestaan ennakoida pettämistä, sillä se auttaa seksuaalisen vetovoiman tunnistamisessa ja kiinnostavien seksikumppanien löytämisessä.

Tutkimus esiteltiin British Journal of Psychology -julkaisussa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja