Kuinka monta seksikumppania on liikaa? Naiset vastaavat

Juttusarjassa naiset vastaavat joka viikko lukijoiden kysymyksiin seksiin, ihmissuhteisiin ja muuhun elämään liittyen!

"Kuinka paljon on liikaa seksikumppaneita naisella?" kysyy nimimerkki Henns.

Näin naisraati vastasi

”Hmm. Tämä on hieman hankala kysymys, koska toisaalta olen sitä mieltä, että kyllähän niitä saa olla vaikka kuinka monta. Mielestäni olisi kuitenkin tärkeää, että seksikumppanin kanssa olisi jonkinlainen yhteys ja en usko sen tarvittavan yhteyden muodostuvan liian monen tyypin kanssa. Tämä sopiva määrä riippuu siis naisesta. Itse harrastan seksiä yleensä vain sellaisen ihmisen kanssa, kenen kanssa seurustelen, joten minulla itselläni ei ole kovinkaan montaa seksikumppania ja mielestäni tämä on hyvä asia. En tietenkään väitä, etteikö minulla koskaan olisi ollut yhden yön juttuja, mutta aina näidenkin kanssa on ollut jonkinlainen yhteys ja ymmärrys. Jos joku luku täytyy sanoa, niin ehkä on liikaa, jos seksikumppaneiden määrä menee jo yli 50. Itse en kyllä halua, että minulla seksikumppaneiden määrä olisi läheskään noin korkea. Seksiä saa tietenkin harrastaa niin paljon kuin haluaa, mutta itse harrastan mielellään seksiä saman kumppanin kanssa sitten useaan otteeseen."
– 27, naisilla ja miehillä saa mielestäni olla yhtä paljon seksikumppaneita. 

"Mikä minä olen arvioimaan sitä, montako seksikumppania naisella saa olla? En itsekään ole mikään Neitsyt Maria. Ei järvi soutamalla kulu."
– 30, mielestäni miehellä saa olla seksikumppaneita alle sata

Naisen kuva (1)

"No, itse asiassa en ole kovin kiinnostunut tietämään, montako seksikumppania kavereillani on ollut, joten en osaa antaa tuohon mitään lukumäärää. Miksi määristä edes pitäisi puhua kenellekään? Tärkeintä lienee, että itse on omaan seksielämäänsä tyytyväinen."

–28, ois kiva, jos miehellä olisi alle 10 seksikumppania

"En näkisi seksikumppaneiden suuren tai vähäisen määrän olevan millään lailla validi pointti mihinkään asiaan. Jokainen saa toteuttaa seksuaalisuuttaan niin kuin haluaa. Jos jonkinlainen raja pitää vetää siihen, paljonko on paljon, sanoisin, että jos petikumppaneita on kertynyt yli 50, voisi asiaa pysähtyä pohtimaan. Mutta jos on sinkku, nauttii satunnaisesta seksistä ja kondomia käytetään, niin mikäs siitä sitten."
– 23, miesten kohdalla sama pointti, ehkä se 50 kumppania voisi olla rajana

"Kumppaneita on liikaa silloin, kun itsestä tuntuu, että niitä on liikaa. Ei tätä voi kysyä muilta, kaikilla on kuitenkin eri mielipide. Kysy itseltäsi, älä muilta."
– 29, ihan sama monenko kaa

"Hmm, minulle tällä ei ole mitään väliä. Ei ihmistä voi arvioida sen mukaan, kuinka monen kanssa hän on harrastanut seksiä."
– 35, seksikumppanien määrä miehellä? Kunhan on itse tyytyväinen


naiskuva

"Siinä vaiheessa, kun itsestä tuntuu siltä, että nyt kumppaneita on ollut liikaa. Silloin, jos itsestä tuntuu pahalta, "halvalta" tai loukatulta. Ja etenkin silloin, jos ei osaa huolehtia ehkäisystä tai kunnioittaa toisia – silloin yksikin kumppani on liikaa.  Toisin sanoen ei tuohon ole oikeaa lukua, mikä on liikaa. 

Pikemminkin kyse on siitä, että on tärkeää huolehtia omasta (henkisestä) hyvinvoinnistaan ja osata arvostaa itseään ja muita: eihän ole sortunut jakamaan sänkyään monen eri kumppanin kanssa siksi, ettei esimerkiksi arvosta itseään tarpeeksi, kuvittelee olevansa arvoton tai samantekevä, tai jostain muusta syystä, kuten painostuksesta tai muiden oletuksista? Eihän sängyssä vieraile monen monta henkilöä siksi, kun jokin muu aspekti elämässä on täyttämättä? Vai voisiko kyse olla jopa nymfomaniasta, jos kumppanit vaihtuvat tiuhaan tahtiin eikä millään ole mitään väliä?

Koen, että "oma luku" voisi olla samaa luokkaa sitten oman kumppanin kanssa: se, että itsellä on ollut 50 kumppania tai omalla puolisolla 2, voi olla aikamoinen vedenjakaja. Itse ainakin toivoisi, että omalla kumppanilla olisi suurin piirtein saman verran seksikumppaneita, kuin itselläni – ei ainakaan mielellään enempää. Kertoohan se jostain, jos seksikumppaneita on ollut kaamea määrä ikäänkin nähden. Tyhjiöstä. 

Seksikumppaneiden määrää ei välttämättä ole pakko paljastaa kenellekään, vaan sen voi pitää omana tietonaan, jos muiden mielipiteet pelottavat. Se on kuitenkin henkilökohtainen asia."
– 29, toivoisin, ettei miehellä olisi yli 10 seksikumppania

Lue myös:

    Uusimmat